05 / 05 / 2024

turizm geliri alanya

turizm geliri alanya

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “2015 yılında Alanya’da 7 yeni tesiste 4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu Alanya olarak oluşturuyoruz” dedi.

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin turizm geliri, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde geçen yıla oranla yüzde 32,3 oranında artış gösterdi.

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

Tuğra Alanya Taşımacılık Turizm Emlak İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu İstanbul Şubesi açıldı!

Tuğra Alanya Taşımacılık Turizm Emlak İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu İstanbul Şubesi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Nuh Sınağ tarafından açıldı.

Alanya Utopia World Hotel 235 milyon liraya satıldı!

Antalya'nın alanya ilçesinde bulunan gözde otel Utopia World Hotel'in satış onayı çıktı. Adalı Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş. tarafından alınan otelin satış fiyatı 235 milyon lira olarak belirlendi...

Alanya'daki Utopia World Hotel'in devri için başvuru yapıldı!

Alanya'daki Utopya Turizm'e ait Utopia World Hotel'in devri için Rekabet Kuruluna başvuru yapıldı. 2007'de inşa edilen ve 559 odanın yanı sıra toplamda 312 adet villa ve binayı da içinde barındıran tesis için 2018'de ön satış sözleşmesi imzalanmıştı.

Ege bölgesinde köysel dönüşüm yapılmalı!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bu yıl 30 milyon turist ağırlayarak 30 milyar euro turizm geliri hedefleyen Yunanistan'ın köylerde gerçekleştirdiği kentsel dönüşümle rekora koştuğunu açıkladı.

Tatil köyü yerine butik otel yapılacak!

Hükümet, turizm sektörünü canlandıracak yeni dönüşüm modeli için harekete geçti. Atılacak adımlarda, yıllık turizm geliri 60 milyar dolar olan 'İspanya modeli' örnek alınacak.

Alanya'ya teleferik kazandırılacak!

ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, ALTİD tarafından düzenlene turizm istişare toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yücel, Alanya'ya teleferik kazandırılacağını söyledi.

Antalya'nın turizm geliri 4 katına çıkacak!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya projelerine ilişkin bilgiler verdi. Eroğlu, "Antalya'nın turizm gelirini 4 katına çıkaracak bir proje peşindeyiz'' diye konuştu.

Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak!

2015 Ocak-Mart döneminde 2 bin 500 kulübü ağırlayan ve 100 milyon Euro futbol turizm geliri elde eden Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak.

turizm geliri alanya Haberi

turizm geliri alanya

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “2015 yılında Alanya’da 7 yeni tesiste 4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu Alanya olarak oluşturuyoruz” dedi.


Avrupa Birliği hibe ödemeli projeler üzerinde çalışmaların hazırlandığı Belediyeler Arası Gelişim ve Stratejik Planlama Konferansı Alaiye Resort Otel’de Romanya ve Türk temsilciler katılımıyla yapıldı. Her iki ülkenin belediye, oda ve dernek yöneticilerinin katıldığı konferans Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan’da gerçekleştirilen buluşmaların devamı niteliğinde. Görüşmelerin amacı için ise belediyelerin kapasite gelişimini arttırma, stratejik planlama, ortak proje üretimi ve yönetim konularında ortak yol haritalarının belirlenmesi ve reform süreçleri hazırlama olduğu belirtildi.


“TÜRKÇE VE ROMENCE’DE ORTAK BİN KELİME VAR”

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Danışmanı Hayri Çavuşoğlu, 10 yıl önce başlattıkları...