28 / 04 / 2024

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.



Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde konumlanan 110 bin 954 metrekare genişliğindeki arsa eski Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik ve Alanya Belediyesi'nin eski başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde engelli vatandaşların hizmet alacağı bir hastane yapımı için hazineye devredilmişti. 

Ancak 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı.

Duruma tepki gösteren Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği (MAHKOD) Başkanı Mesut İlhan, “ Hastane alanı da mı ranta kurban gidiyor” diye sordu. 

Yenialanya.com'da yer alan habere göre, Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde yer alan 110 bin 954 metrekare genişliğindeki arsa eski Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik ve Alanya Belediyesi'nin eski başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde engelli vatandaşların hizmet alacağı bir hastane yapımı için hazineye devredilmişti. 

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL ye satılacak!

Fakat söz konusu arazinin hastane alanı olmaktan çıkarıldığını ifade edilerek tepki gösteren Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği (MAHKOD) Başkanı Mesut İlhan, yaptığı sosyal medya paylaşımında "Alanya Belediyesi eski Başkanı Hasan Sipahioğlu ve eski Mahmutlar Belediyesi Başkanı Ali Çelik döneminde engelliler için hastane yapılması için Hazineden tahsis edilen Mahmutlar Kılıçaslan İlkokulu yanındaki 858 nolu adada bulunan 110 bin 954 metrekare genişliğindeki arsa hastane alanından çıkartılarak ihaleye çıkarıldı" bilgisini paylaştı.

Metrekaresi 7 bin TL'den satışa çıkartılacak arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirasından başlayacağını kaydeden İlhan, "Burada esas mesele bu memleketin şu anki sahipleri nerede? Bu satışa niye engel olmuyorlar? Merkezdeki hastane alanı gibi buradaki sağlık turizm alanı da mı ranta kurban gidecek? Sahipsiz Mahmutlar’ın malları son 10 senede olduğu gibi yine mi talan edilecek?" dedi.

Altındağ Belediyesi, başkentte 120 milyon TL'ye arsa satıyor! 

Sakarya'ya raylı sistem geliyor! Şehir merkezinden üniversite bölgesine 9 farklı durak! İmzalar atıldı! 

Konut ve iş yerleri nasıl sigortalanmalı? 


Geri Dön