27 / 04 / 2024

Sakarya'ya raylı sistem geliyor! Şehir merkezinden üniversite bölgesine 9 farklı durak! İmzalar atıldı! 

Sakarya'ya raylı sistem geliyor! Şehir merkezinden üniversite bölgesine 9 farklı durak! İmzalar atıldı! 

Sakarya'da ulaşım konusunda devrim niteliğinde olan Kampüs-Çarşı Hattı için raylı sistem projesi protokolü imzalandı. 



Sakarya'ya ulaşımda devrim yaşatacak raylı sistem projesinde "Kampüs-Çarşı Hattı" etabı için Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalar atıldı.

SAKARYA'YA RAYLI SİSTEM GELİYOR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ve Ulaştırma Bakanı Albdülkadir Uraloğlu'nun incelemesi sonrası yatırım programına alınarak Resmî Gazete'de yayımlanan Sakarya raylı sistemde "Kampüs-Çarşı" etabı için yapım protokolü imzalandı.

Sakarya'ya ulaşımda devrim yaşatacak olan projenin ilk etabını kapsayan protokol Başkan Yüce ve Genel Müdür Eyigün tarafından imzalandı. Bu aşamayla birlikte projenin yapımıyla çalışmalar resmen başlamış oldu.

Sakarya ya raylı sistem geliyor! Şehir merkezinden üniversite bölgesine 9 farklı durak! İmzalar atıldı! 

Sondakikacom'da yer alan habere göre; Genel Müdür Eyigün , "Bakanımızın selamları var. Ben özelde sayın başkanımızın özgüvenli bir iradeyle 2020'den beri çalıştığını görüyorum ve nihayet son aşamaya geldik. Sakarya'da kısa vadede olacak, ihtiyaç olan bir işti bu. Şehirler büyüyor ve gelişiyor.'' dedi.

Genel Müdür Eyigün  bu çalışmanın iyi bir koordinasyonu olduğunu ve bu iş birliğiyle raylı sistemi bu şehre kurduklarını açıkladı. .Projeyi ivedilikle yürüteceklerini söyleyen Eyigün, ''Önce yapım inşaatı daha sonra ise araç alımı yapacağız. Yüzlerce yıllık bir eser Sakarya'ya hayırlı olsun" dedi.

9 KM, 9 FARKLI FARKLI DURAK!

Kampüs-Çarşı Hattı güzergahı Çark Caddesi, Medeniyet Bulvarı gibi 9 ana arterden geçiyor SAÜ'de son buluyor. Adapazarı ve Serpan arasındaki ulaşım altyapısına güç katacak raylı sistem toplam 9 kilometre olarak planlandı. Yolcular, raylı sisteme kent merkezinden üniversite bölgesine kadar 9 farklı durakta binip, inebilecek ve bu proje özellikle merkez ilçelerdeki araç trafiğini de büyü ölçüde rahatlatacak.

Sakarya ya raylı sistem geliyor! Şehir merkezinden üniversite bölgesine 9 farklı durak! İmzalar atıldı! 

SAKARYA'YA 3 ETAPLIK RAYLI SİSTEM HEDEFİ!

Yüce'nin hedefinde 3 etap daha Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ayrıca Atatürk Bulvarı-Sakarya Park (Erenler), Yeni Sakarya Stadı-Arifiye Otobüs Terminali raylı sistem hattı ve Adapazarı'ndan Yenikent Bölgesi'ne metrobüs hattı yapımıyla ilgili diğer 3 etabın da ilerleyen süreçte Sakarya ulaşımına kazandırılması hedefleniyor.

Ankara'ya 3.9 milyar TL'lik dev yatırım! 4 yeni metro istasyonu geliyor, bu ilçelere resmen piyango vurdu!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

Geri Dön