30 / 04 / 2024

Turizm geliri düşüş

Turizm geliri düşüş

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3, turizm gideri ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,9 azaldı...

Ervo Otelcilik Turizm Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ervo Otelcilik Turizm Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Tekkol ve Ercan Sevimtaş ortaklığında kuruldu.

Timak Gayrimenkul Turizm Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Timak Gayrimenkul Turizm Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Akkaya tarafından kuruldu.

Vecdtur Turizm Seyahat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vecdtur Turizm Seyahat Dış Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Cebrail Turgud tarafından kuruldu.

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Zelas Yapı Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zelas Yapı Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Honça tarafından kuruldu.

Zirve Turkey Turizm Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Zirve Turkey Turizm Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Salıh Erumbakam Chalıl tarafından kuruldu.

Ma Project Tr Alizadeh Gayrimenkul Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ma Project Tr Alizadeh Gayrimenkul Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad Alızadeh tarafından kuruldu.

Emarem İnşaat Mühendislik Mimarlık Danışmanlık Turizm Otomotiv Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emarem İnşaat Mühendislik Mimarlık Danışmanlık Turizm Otomotiv Dış Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Çataltepe tarafından kuruldu.

Vip Plus Tour Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vip Plus Tour Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ramazan Şahin tarafından kuruldu.

Esm Organizasyon Turizm Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esm Organizasyon Turizm Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Esra Karabulut, Mesut Dayıoğlu ve Serhat Şahin ortaklığında kuruldu.

Taiba Global Emlak Yatırım Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taiba Global Emlak Yatırım Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Aksoy tarafından kuruldu.

Ties Homes İnşaat Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ties Homes İnşaat Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugü Maltepe'de Tolga Açarı tarafından kuruldu.

Fourten Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirket Kuruldu!

Fourten Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta Mohammadhosseın Mazaheri Tarafından kuruldu.

Turizm geliri düşüş Haberi

Turizm geliri düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı IV. çeyrek (Ekim-Aralık) ’Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, turizm geliri Ekim, Kasım ve Aralık aylarından oluşan IV. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 azalarak 7 milyar 667 milyon 719 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 81’i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 19’u ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.

Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 6 milyar 213 milyon 372 bin dolarını kişisel harcamalar, 1 milyar 454 milyon 347 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

Turizm geliri 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 6,2 artarak 34 milyar 305 milyon 904 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 81,5’i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 18,5’i ise yurt...