28 / 04 / 2024

Turizm gelirleri mart

Turizm gelirleri mart

TÜİK 2015 yılı I. Çeyrek (Ocak-Mart) ‘Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; turizm geliri Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 artarak 4 milyar 868 milyon 890 bin dolar oldu.

Turizm gelirleri sistem rekabetiyle artar!

Turizm gelirlerini artıracak çözüm genç girişimcilerden geldi. HotelRunner'ın ortakları, "Fiyat değil sistem rekabetiyle gelirler artar" dedi..

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Martı İnvest Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Martı İnvest Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Alici ve Mehmet Demiröz tarafından kuruldu.

Akfen GYO'nun Mart ayı gelirleri yüzde 226 arttı!

Akfen GYO’nun aylık kira gelirleri Mart 2020'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 226 artışla 14.9 milyon TL’ye yükselirken, TL bazında 2021’in Ocak-Mart dönemini kapsayan ilk çeyreğindeki gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 74 oranında artışla 33,2 milyon TL oldu. 

Martı GYO turizm yatırımlarının sürelerini uzatıyor!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımlarının sürelerinin uzatılması başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Martı GYO turizm yatırımlarının sürelerini uzatıyor!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımlarının sürelerinin uzatılması için çalışıyor...

Martı GYO Antalya'daki turizm tesislerinin kira süre uzatımı bildirisini yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Martı GYO Antalya'daki turizm tesislerinin kira süre uzatımı bildirisini yayınladı.

3. çeyrekte turizm gelirleri azaldı!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azalarak 12 milyar 294 milyon 189 bin dolara geriledi.

Temmuz – Eylül döneminde turizm geliri yüzde 4,4 azaldı!

Temmuz – Eylül döneminde turizm gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azaldı. 3. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4.4 azalarak 12 milyar 294 milyon 189 bin dolar oldu.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Mart Yapı İnşaat Taahhüt Turizm Gayrimenkul Emlak Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mart Yapı İnşaat Taahhüt Turizm Gayrimenkul Emlak Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Hüseyin Akdaş Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 6 Eylül'de Bakırköy, Osmaniye Mahallesi'nde kuruldu.

Turizmde yıllık kayıp 1,2 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ikinci çeyrekle ilgili turizm istatistiklerini yayımladı. Turizm gelirleri yılın ikinci çeyreğinde 7 milyar 733 milyon 677 bin dolara geriledi. Turizm gelirindeki yıllık kayıp ise 1,2 milyar dolara yaklaştı.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Turizm gelirleri 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 1,3 arttı!

TÜİK 2015 yılı I. Çeyrek (Ocak-Mart) ‘Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; turizm geliri Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 artarak 4 milyar 868 milyon 890 bin dolar oldu.

Turizm gelirleri mart Haberi

Turizm gelirleri mart

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı I. Çeyrek (Ocak-Mart) ‘Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; turizm geliri Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 artarak 4 milyar 868 milyon 890 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 78,8’i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 21,2’si ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.



Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 4 milyar 457 milyon 546 bin dolar’ını kişisel harcamalar, 411 milyon 343 bin dolar’ını ise paket tur harcamaları oluşturdu.


Bu çeyrekte yabancıların ortalama harcaması 884 dolar, yurtdışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 994 dolar oldu.

Türkiye’den çıkış yapan ziyaretçi sayısı 2015 yılı I. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre...