06 / 05 / 2024

turizm harcamaları

turizm harcamaları

Türkiye'nin turizm geliri, ikinci çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,9 artarak 8 milyar 975 milyon 976 bin dolar oldu. Gelirin yüzde 84.5'i yabancı ziyaretçilerden elde edildi.

Dünya turizm harcaması 2013 yılında 1 trilyon 159 milyar dolar oldu!

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNVVTO) verilerine göre, 1 milyarı aşkın kişinin seyahat ettiği 2013 yılında dünya turizm harcaması 1 trilyon 377 milyar dolar oldu.

Otele gidemeyen tanıdık evinde konakladı!

TÜİK'in verilerine göre 2023 yılının ikinci çeyreğinde yurt içinde 13 milyon 639 bin kişi seyahate çıkarken turizm harcamalarında yıllık yüzde 142,5 artış kaydedildi. 71 milyon geceleme tanıdık evlerinde gerçekleşirken, otel geceleme sayısı 8 milyonda kaldı.

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

Türkiye 2015 3. çeyrek turizm harcamaları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm ziyaretçilerine ilişkin gelinen ülke, ziyaret edilen şehir ve yapılan harcamalarla ilgili veriler yayınlamaktadır.

Değişik Yönleriyle Turizm Sektörü Konferansı düzenlendi!

Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna, ülkelere göre turizm harcamalarında Çin'in ilk sırada geldiğini belirterek, "Stratejik olarak turizmde Çin'e yönelmemiz gerekiyor" dedi.

Turizm sezonu dışında ucuz konaklama imkanı sunulacak!

Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle otellerde turizm sezonu dışında ucuz konaklama imkanı getirilecek. TÜİK verilerine göre; emeklinin eğlence ve kültür için yaptığı harcamalar bütçesinin sadece yüzde 2.9’u kadar.

Yurtiçi turizm harcamaları artıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ulaştırma için yapılan harcamalar tatil bütçesinde önemli bir yer tutuyor.Hanehalklarının yurtiçi turizm harcamaları kapsamında geçen yılın ilk çeyreğinde ulaştırmaya 1 milyar 96 milyon 723 lira ödendi.

Türkiye'nin iç turizm harcamaları bu yıl 18 milyar lirayı aşacak!

Türkiye'de iç turizm, 1980 sonrasında gelişmeye başladı. Daha önceki yılların yaz aylarında İstanbul'un zenginleri Erdek'e, Ankara'nın yüksek bürokratları Amasra ve Akçakoca'ya, İzmirliler de Çeşme'ye giderlerdi. Ailelerin ezici çoğunluğu ise yolculukları

Ataköy sakinleri turizm merkezi projesine karşı çıkıyor!

TOKİ 'nin Ataköy sahil şeridindeki 80 dönümlük araziyi satmasına başından beri karşı çıkan Ataköylüler, ihaleyi kazanan inşaat şirketinin onay bekleyen turizm merkezi projesinin görüntülerini   “ele geçirdi ” ve seslerini yükseltiyor

Birleşim Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu!

Birleşim Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Mehmet Bedel, Başkan Yardımcısı olarak Hikmet Kalkan ve Ömer Çiğil görev alacak

Kuveyt altyapı, inşaat ve turizm yatırımlarını arttırdı!

Son 5 yılda artan petrol fiyatlarına bağlı olarak Kuveyt'te büyük projelere daha fazla kaynak ayrılmaya başlanırken, yapılan yatırımlarda şehirleşme, turizm gibi yatırımları ön plana çıkmaya başladı. Kuveyt hükümeti her vatandaşına bir ev verme yatırımını

Turizm Yatırımları Yarışması 2011 başladı!

Eurobank Tekfen tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Yarışması 2011' başladı. Geçen yıl ilki düzenlenen yarışmada ''Büyük Turizm Yatırımları'' kategorisinde birincilik ödülü Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı

Dinekli Turizm'in borçları tasfiye edilecek!

Adalet Bakanlığı Konya 6. İflas Müdürlüğü, Dinekli Turizm Seyahat Ticaret A.şž. hakkındaki tasfiyenin şimdilik adi tasfiye şeklinde icra edileceğini duyurdu...

Turizm tesisleri 2010 yılında yüzde 62,9 artış gösterdi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli varlıklarından olan kaliteli turizm tesislerinin sayısı her geçen yıl daha da arttığı bildirildi

turizm harcamaları Haberi

turizm harcamaları

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ikinci çeyrek turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre, ikinci çeyrekte turizm geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,9 artarak 8 milyar 975 milyon 976 bin dolara ulaştı. Turizm geliri nisan, mayıs ve haziran aylarından oluşan II. çeyrekte bir önceki yılın ayııı çeyreğine göre yüzde 7,9 artarak 8 milyar 975 milyon 976 bin $ oldu. 

Turizm gelirinin yüzde 84,5'i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 15,5'i ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. 


KİŞİSEL HARCAMALAR 

Bu çeyrekte yapılan harcamaların 6 milyar 621 milyon 864 bin $'ını kişisel harcamalar, 2 milyar 354 milyon 112 bin $'ını ise paket tur harcamaları oluşturdu. Bu çeyrekte yabancıların ortalama harcaması 759 $, yurtdışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise bin 325 $ oldu. 


Ülkemizden çıkış yapan...