16 / 05 / 2024

turizm ihraç kazancı

turizm ihraç kazancı

Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) son barometresine göre, 2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ihraç kazancı 1.4 trilyon dolara ulaştı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Çarşıkapı Gayrimenkul Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çarşıkapı Gayrimenkul Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Kaya, M. Hayrettin Kadıoğlu, Rifat Duran Kazancıoğlu ve Z. Abidin Ercan Kadıoğlu ortaklığında kuruldu.

Momoli İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Momoli İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de İsmail Kazancı tarafından kuruldu.

2h Grup Turizm Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

2h Grup Turizm Ve İnşaat Anonim Şirketi Hakan Kazancı tarafından 3 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Gümüş Ekspres Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gümüş Ekspres Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ender Kazancı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 9 Ekim'de Avcılar, Cihangir Mahallesi'nde kuruldu.

Varyap 30 milyon lira borç ihraç etti!

Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi Turizm Yatırımları Ticaret ve Elektrik Üretim A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada 30 milyon lira borç ihraç ettiğini açıkladı. Varyap tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

2013 yılında dünya turizm harcaması yüzde 5 arttı!

TUROB tarafından derlenen, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) son barometresine göre, 2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ihraç kazancı 1.4 trilyon dolara ulaştı.

Turizmden elde edilen ihraç kazancı 1.4 trilyon dolara ulaştı!

Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) son barometresine göre, 2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ihraç kazancı 1.4 trilyon dolara ulaştı.

Ada Yurt İşletmeciliği Eğitim Turizm Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ada Yurt İşletmeciliği Eğitim Turizm Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ayşe Yasemin Kazancı, Hatice Ören tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 8 Nisan'da kuruldu.

Nizamettin Kazancı: Türkiye'nin jeopark alanları turizm açısından yeterince kullanılamıyor!

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyesi Kazancı, UNESCO şemsiyesi altında oluşturulacak Jeopark Kurulu ile köye dönüşlerin ve kırsal kalkınmanın kolaylaştırılabileceğini belirtti. Kazancı "Ürgüp ve Pamukkale örnek olmalı" diye de sözlerine ekledi

Türkiye'nin en büyük turizm yatırımı 11 Nisan'da başlıyor

Turizmcilerin işletmesine 49 yıllığına verilecek arazilerden ise İzmir'in payına sadece bir otel düştü. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hazine ve tartışmalı 2-B arazilerini, 49 yıllığına turizm yatırımcısının hizmetine tahsis ediyor

Utopya Turizm, Bakış Bağımsız Denetim'le anlaşacak

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.şž, Bakış Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.şž ile sözleşme imzalayacak

Termal turizm alanlarının tahsisi için ilana çıkıldı!

Turizm Bakanlığı, termal turizm alanlarının tahsisi için ilana çıktı. Termal tesislere yönelik yeni tahsislerin ilanı dün Resmi Gazete'de yayınlandı....

turizm ihraç kazancı Haberi

turizm ihraç kazancı

218 milyar dolarlık uluslar arası yolcu taşıma gelirlerine ilave olarak, destinasyonlar içerisinde uluslararası ziyaretçilerden elde edilen kazanç (konaklama, yeme—içme, alışveriş v.s.) %5 oranında artarak, 1159 milyar dolara (87.3 milyar avro) ulaştı.

UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, iş, tatil, ziyaret ve farklı sebeplerle 1 milyarı aşkın turistin seyahat ettiği 2013 yılında, uluslararası turist sayısındaki artışın, elde edilen gelir ile aynı oranda olmasının oldukça pozitif bir sonuç olduğunu belirtti. 



Rifai, bu sonuçların, bölgesel entegrasyon ve sektörün ticari kapasitesini tanıtabilmek adına, turizmi, ticari gündemde daha yüksek bir pozisyona taşımanın zamanı geldiğini gösterdiğini sözlerine ekledi. 

UNWTO verilerine göre, uluslararası turizm (seyahat ve yolcu taşıması) dünya genelinde ihracat hizmetlerinin %29'unu ve mal ve hizmetlerinin toplam ihracatının %6'sını karşılıyor. Gelişmekte olan pek...