23 / 07 / 2024

turizm payı

turizm payı

AA muhabirinin, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) şubat ayı raporundan derlediği verilere göre, Son dört yılda turizmin toplam sigortalı istihdamındaki payı yüzde 5,9'dan yüzde 7,3'e yükseldi.

Aman dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Son gün bugün!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bazı beyanname ve bildirimlerin verilme süresinin 5 Temmuz tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Katma Değer Vergisi, Dijital Hizmet Vergisi, Turizm Payı ve diğer vergi beyannameleriyle bildirimler 5 Temmuz Çarşamba gün sonuna kadar verilebilecek.

Square Turizm Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Square Turizm Yapı Anonim Şirketi Maltepe'de İnan Payçu ve Renate Barbara Hıld ortaklığında kuruldu.

Utopya Turizm İnşaat kar payı dağıtmayacak!

Utopya Turizm İnşaat'ın 2019 yılını, VUK bilançosu ve UFRS bilançosuna göre zarar ile kapatması dolayısı ile 2019 yılı için kar payı dağıtılmamasının yapılacak Genel Kurul toplantısında ortaklarımızın onayına sunulmasına oy birliği ile karar verildi. 

Turizm payı elektronik ortamda beyan edilecek!

GİB tarafından turizm işletmelerinden ilk defa 'turizm payı' alınmasına ilişkin esaslar belirlendi ve paya ilişkin beyannamelerin aylık veya üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda verilmesi zorunlu hale getirilecek. 

Turizm yatırımlarına ajans desteği!

Turizm sektörü ve pazarının ihtiyaçlarını, eğilimlerini belirleyerek ilgililere tavsiyelerde bulunacak olan yatırım ajansı, turizm potansiyelinin tüm yönleriyle değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılmasına, turizm yatırımlarının ve ülke ekonomisindeki payının arttırılmasına yönelik çalışmalar

Akfen Holding'den pay devri!

Akfen Holding, TAV Yatırım Holding AŞ'de bulunan 21 milyon 783 bin 500 TL değerindeki payın Gazelle Yatçılık Gayrimenkul Turizm Otomotiv İç ve Dış Ticaret'e devrinin pay defterine işlenmesi için bugün şirkete bildirildiğini duyurdu....

Utopya Turizm İnşaat kar dağıtımı yapacak mı?

Utopya Turizm İnşaat 2017 yılı için kar payı dağıtılmamasının yapılacak Genel Kurul toplantısında ortakların onayına sunacak...

Utopya Turizm İnşaat 2016 kar payı dağıtım tablosunu açıkladı!

Ütopya Turizm İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Utopya Turizm İnşaat 2016 kar payı dağıtım tablosunu açıkladı.

Lider Pay Petrol İnşaat Turizm Hafriyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lider Pay Petrol İnşaat Turizm Hafriyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Güven Taşkın tarafından 200 bin TL sermaye ile 11 Ağustos'ta Bağcılar, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Akfen İnşaat pay satışını açıkladı!

Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre, Akfen İnşaat pay satışını açıkladı.

Türkiye'de 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirlendi!

Doğa türevi turizm hareketleri 400 milyar dolarlık pazar yaratıyor. Türkiye bu alanda payını artırmak istiyor. 81 ilde 527 turizm alanı belirlenen Türkiye zengin doğa alt yapısıyla öne çıkmayı hedefliyor.

Adana turizmden yeterli payı alamıyor!

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Adana'nın sahip olduğu 760 tescilli sit alanı, 82 sivil mimari, lagünler, milli parklar, Varda Köprüsü ve 54 kaleye rağmen yeterli payı alamadığı belirtildi.

Kuştur Kuşadası Turizm ne kadar kâr payı dağıtacak?

Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri A.Ş. dağıtılabilir karın %40 ını dağıtmaya ve dağıtım zamanının 20/04/2015 olması yönünde karar alındığını, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte açıklama...

turizm payı Haberi

turizm payı

AA muhabirinin, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) şubat ayı raporundan derlediği verilere göre, turizm sektörünün, ülke istihdamındaki payı artmaya devam ediyor. 


Son yıllarda, sektörün gösterdiği büyüme, kayıtlı ekonomiye geçişteki hızlanma gibi nedenlerle, özellikle yüksek sezonda sektörün toplam istihdamdaki yeri de yükseliyor.


2010'dan bu yana turizmin toplam sigortalı istihdamındaki payı yüzde  5,9'dan yüzde 7,3'e çıktı. 


-En fazla pay konaklama sektöründe


Bu dönemde, konaklama sektörünün payı ise yüzde 2'den yaklaşık yüzde 2,6'ya ulaştı. Yüksek sezonda, konaklamada çalışanların sayısı da 200 binden 326 bine ilerledi. Yiyecek içecek hizmetlerinin aldığı pay da yüzde 3'ten yüzde 3,7'ye yükseldi. 


Bu alanda çalışanların sayısı ise önemli bir artışla 301 binden 466 bine...