29 / 04 / 2024

Aman dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Son gün bugün!

Aman dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Son gün bugün!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bazı beyanname ve bildirimlerin verilme süresinin 5 Temmuz tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Katma Değer Vergisi, Dijital Hizmet Vergisi, Turizm Payı ve diğer vergi beyannameleriyle bildirimler 5 Temmuz Çarşamba gün sonuna kadar verilebilecek.



Başkanlığın internet sitesinden yayımlanan duyuruya göre, 28 Haziran ve 30 Haziran tarihlerinde verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin tatil dönemine denk gelmesi nedeniyle 3 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldığı ve gün içinde mükellefler ve meslek mensupları tarafından yoğun bir biçimde bildirim ve beyanname verme işlemleri yapıldığı ifade edildi.

Aman dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Son gün bugün!

VERGİ BEYANNAMESİ İÇİN SON GÜN 5 TEMMUZ

Son verilme günü 3 Temmuz Pazartesi olan fakat başkanlığın sistemlerinde gece saatlerinde meydana gelen yoğunluk sebebiyle verilemeyen Katma Değer Vergisi, Dijital Hizmet Vergisi, Turizm Payı ve diğer vergi beyannameleriyle bildirimlerin 5 Temmuz Çarşamba gün sonuna kadar verilebileceğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“213 sayılı Vergi Usul Kanunu’ndaki hükümler gereğinde, 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü sonuna kadar verilmesi ve tahakkuk eden vergilerin de aynı süre içerisinde ödenmesi halinde, ilgili beyannamelerin ve bildirimlerin zamanında verilmiş ve ödemelerin de zamanında gerçekleştirilmiş kabul edilmesi uygun bulunmuştur. Öte yandan, 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Yasalar Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz’a kadar anılan yasa çerçevesinde müracaatlarını yapmaları ve beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.

İşte yapılan açıklamanın devamı...


Geri Dön