04 / 05 / 2024

turizm pazarı

turizm pazarı

Yabancı ziyaretçi sayısı 40 milyona yaklaşan Türkiye, gelecek yıl dünyanın en kalabalık ülkeleri Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika gibi yeni pazarlardan daha çok turist çekmeye çalışacak.

Türkiye turizmi, 2013 yılında da pozitif büyüme rakamları yakaladı!

Türkiye Otelciler Federasyonu'n Türkiye'nin hedeflerinin yer aldığı rapordan derlediği bilgilere göre, Türkiye'deki büyümeye karşın rakipleri İspanya, Mısır ve Yunanistan'da turizm verileri Türkiye kadar umut verici seviyede gerçekleşmedi

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm'in merkez nakli yapıldı!

Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Ütopya Turizm İnşaat'ın şirket payları yakın izleme pazarına alındı!

Ütopya Turizm İnşaat'ın Utopia World Hotel'in satışını gerçekleştirmesinin ardından Borsa İstanbul yönetimi tarafından, şirket payları yakın izleme pazarına alındı.

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Yatırım için önemli 5 şehir!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin ilk önceliği büyük şehirlerdir. Yatırım yapılacak şehrin eğitimsel gelişimi, sanayi gücü ve turizm pazarı dikkate alınarak seçilmelidir…

Turizm yatırımlarına ajans desteği!

Turizm sektörü ve pazarının ihtiyaçlarını, eğilimlerini belirleyerek ilgililere tavsiyelerde bulunacak olan yatırım ajansı, turizm potansiyelinin tüm yönleriyle değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılmasına, turizm yatırımlarının ve ülke ekonomisindeki payının arttırılmasına yönelik çalışmalar

Masar İnşaat Türkiye pazarına giriyor!

Suriye, Mısır ve Suudi Arabistan'da çok sayıda proje hayata geçiren Masar İnşaat Türkiye pazarında büyüyecek. Firma, 425 milyon liralık iki konut ve 2 turizm projesine başlayacak.

İnşaat malzemesi ve turizm sektörü temsilcilerinden yenileme iş birliği! 

İnşaat malzemesi sanayicileri ve turizm sektörü temsilcileri, 42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da buluşarak yenileme pazarında iş birliği için harekete geçti. Yapılan ortak açıklamada, Türkiye’deki turizm tesislerinin bir bölümünün ekonomik ömrünü tamamladığını vurgulandı. 

3. havalimanı Körfez pazarını etkilemeye başladı!

İspanyol turizm danışmanlık firması ForwardKeys, İstanbul 3. havalimanının daha şimdiden Körfez pazarını etkileyemeye başladığını açıkladı.

Palm Otelcilik Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Palm Otelcilik Turizm Limited Şirketi bugün Şişli’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Cem Pazar tarafından kuruldu.

Serik Cuma Pazarı'na yeni proje!

Atalya Serik'te yapılacak Cuma Pazarı'nın yeni projesi tanıtıldı. Başkan Ramazan Çalık, "Bu pazarımızdan sonra Serik'e Turizm Pazarı'nı da kazandıracağız. 2-3 ay içerisinde işlem ve ihaleleri bitirip Cuma Pazarı projemizi de 6 ay içinde hizmete açacağız" dedi.

Halkbank'ın Salıpazarı’ndaki binası otel oluyor!

Halkbank'ın Salıpazarı’ndaki 10 katlı binası Sapaz Otelcilik Turizm İnşaat tarafından 3 yıldızlı otele dönüştürülecek. Projenin maliyeti 7 milyon 308 bin TL olacak.

turizm pazarı Haberi

turizm pazarı

Yabancı ziyaretçi sayısı 40 milyona yaklaşan Türkiye, gelecek yıl Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika gibi yeni pazarlardan daha çok turist çekmeye çalışacak.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika turizm pazarlarına daha fazla ağırlık vereceklerini bildirdi. 


Ay sonunda, başta ana turizm pazarları olmak üzere söz konusu pazarlara da açılacaklarını ve görüşmeler için bir ekiple yurt dışına çıkacaklarını anlatan Önal, "Kısa ve orta vadedeki planlarımızda özellikle dünyanın en kalabalılk ve ekonomik olarak da en üretken coğrafyaları BRICS ülkeleri Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'da ülkemizin tanıtımını yaparak ve fırsatlarını anlatarak oralardan turist çekmeye odaklanmış durumdayız" dedi.


Önal, yılın bu zamanlarında turizmin önemli elemanları olan tur operatörleri ve...