02 / 05 / 2024

Turizm Sektöründe 10. Kalkınma Planı

Turizm Sektöründe 10. Kalkınma Planı

Afyonkarahisar Ömer-Gecek havzası 2023 planı kapsamında yıldızı parlayan termal turizmin bölgesi olacak.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

İnşaat sektöründe fahiş fiyat krizi çığ gibi büyüyor! Çimento, beton ve demir fiyatlarında son dakika!

İnşaat sektöründe zam haberleri gelmeye devam ediyor. İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri olan beton, çimento ve demir fiyatlarına zam geldi. Peki çimento fiyatları ne kadar? Beton fiyatları ne kadar? Demir fiyatları ne kadar? 10 Mayıs 2022 beton, çimento ve demir fiyatları...

Faizsiz finansman sektöründe intibak süreci başladı!

Faizsiz finansman sektöründe şirket sayısının 38’den 10’a düşeceği ifade ediliyor. Ev ve araba almak için bekleyen 350 bin kişiden, 40 bininin sistem dışına çıkacağı belirtiliyor. Kişilerin sistemdeki paraları ise ilk etapta tasfiye edilen şirketin mal varlığından karşılanacak.

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

Almanya inşaat sektöründe normale dönüş süresi 11,1 olarak belirlendi!

Almanya'da koronavirüs salgınının sebep olduğu ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden hizmetler sektöründe 11,7 ayda faaliyetlerde normale dönüş beklenirken, inşaat sektöründe bu süre 11,1 ay, sanayi sektöründe de 10,1 ay olarak belirlendi.

Silverline pandemi sürecinde konut sektöründe atağa geçti!

Silverline pandemi sürecinde konut sektöründe atağa geçti. Marka, 3 ayda 10 proje, 9.431 dairede 40 bin ürünüyle yer aldı.

Turizm sektöründe kira ödeyen işletmelerin yüzde 95'i faaliyetlerini durdurdu!

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Muhammet Ali Özeken, turizm sektörünün koronavirüsten olumsuz etkilendiğini belirterek, kira ödeyerek faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 95'inin faaliyetlerini durdurduğunu belirtti...

İnşaat sektöründe 10 yeni düzenleme!

TBMM Çevre Komisyonu'nda  Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Kanun kapsamında inşaat sektörünü ilgilendiren 10 madde öne çıktı.

İnşaat sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri!

GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Raporda, inşaat ve gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri verildi...

Ofis sektöründe trendler değişiyor!

Son 10 yılda ciddi bir büyüme gösteren ofis sektöründe trendler değişmeye başladı. Arzın talebin üzerinde artması nedeniyle rekabetin keskinleşmesi inşaatçıları yeni modeller geliştirmeye zorluyor.

Türkiye mega projelerle ulaşım sektöründe ön sıralarda!

Türkiye'de son 13 yılda yapılan mega projeler dünya ulaşım sektöründe dikkat çekiyor. Bu projeler kapsamında karayolu koridorlarının toplam uzunluğu 10 bin kilometre'yi buluyor.

Turizm Sektöründe 10. Kalkınma Planı Haberi

Turizm Sektöründe 10. Kalkınma Planı

Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan Turizm Sektöründe 10. Kalkınma Planı kapsamında pilot bölge olarak seçilen Afyonkarahisar Ömer-Gecek, Yalova-Termal, Eskişehir-Kızılinler bölgelerinde termal turizmin geliştirilmesi, nitelikli işgücünün artırılması, kaliteli hizmetle uluslar arası marka haline gelmek ve sürdürülebilirliği artırarak turizm çeşitliliğini oluşturmaya yönelik çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan Turizm Sektöründe 10. Kalkınma Planı kapsamında pilot bölge olarak seçilen Afyonkarahisar Ömer-Gecek, Yalova-Termal, Eskişehir-Kızılinler bölgelerinde termal turizmin geliştirilmesi, nitelikli işgücünün artırılması, kaliteli hizmetle uluslar arası marka haline gelmek ve sürdürülebilirliği artırarak turizm çeşitliliğini oluşturmaya yönelik çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Planlama Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre "Yapılan çalışmanın bir pilot çalışma olduğu, Onuncu Kalkınma Planı kapsamında 2014-2018 yılları arasında uygulanmak üzere planlama yapıldığı, termal kentlerle ilgili illerin seçiminde...