01 / 05 / 2024

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi ile, bölgedeki oteller çevreye daha duyarlı olacaklar. Proje için Alanya Titan Select Otel'de bir araya gelindi.

TUYUP ile turizm çalışanlarının motivasyonu artacak!

AB ile Türkiye'nin 7,5 milyon Euro bütçeyle hayata geçirdiği TUYUP Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi kapsamında, otel çalışanı mutlu olmadıkça, turistin mutlu olmayacağı vurgulandı....

TUYUP kapsamında Bursa'daki turizmciler bilgilendirildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği 'nin desteklediği ile Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi (TUYUP) kapsamında Bursalı turizmciler bilgilendirildi.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

Turizm sektöründe kira ödeyen işletmelerin yüzde 95'i faaliyetlerini durdurdu!

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Muhammet Ali Özeken, turizm sektörünün koronavirüsten olumsuz etkilendiğini belirterek, kira ödeyerek faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 95'inin faaliyetlerini durdurduğunu belirtti...

Balıkesir Sındırgı turizm sektöründe söz sahibi olacak!

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, turizm sektöründe söz sahibi olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, mahalleleri dolaşarak, yapılacak çalışmaları anlattı.

Turizm sektöründe kış sezonunda 300 bin personel işsiz kalacak!

Türkiye Otelciler Federasyonu kış sezonunun gelmesi ile turizm sektöründe 300 bin kişinin yeniden işsiz kalacağını açıkladı. Çare olarak turizmin 12 aya yayılması önerildi.

Harika Güral: Turizm sektörü yüzde 20 küçülecek!

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, hükümetlerin söz vermesine rağmen turizm sektöründe işverenlere isçi sigortası desteğinin hâlâ verilmediğini söyledi.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde turizm sektörü canlanacak!

"Silahlara veda" çağrısı turizm sektöründe büyük heyecan yarattı. Bölgeye yönelik turlarda patlama bekleniyor. Turizmciler, "Cudi ve Munzur Dağı'na tur düzenleyeceğiz" diyor..

2015'te turizm sektöründe yüzde 6 artış bekleniyor!

Turizm sektörü 2014’ü beklentiler çerçevesinde 41.4 milyon turist ve 34.3 milyar dolar gelirle kapattı. Alternatif turizm alanlarının ön plana çıkacağı 2015’te ülkeye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 6 artış göstereceği tahmin ediliyor

Turizm sektöründe yılbaşı bereketi!

Turizm sektöründe yılbaşı bereketi yaşanıyor. Bu yıl 1 Ocak'ın perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle 4 gün tatil yapma imkanı bulan tatilcilerin yılbaşı tur paketlerine ilgisi yoğun oldu.

Türkiye helal turizm sektöründe dünya lideri olabilir!

Türkiye helal turizm sektöründe dünya lideri olabilir. 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında düzenlenen “ Helal Turizm ” konulu panelde Türkiye’nin dünyadaki helal turizm pazarındaki yeri tartışıldı.

Turizm sektöründe çalışan sayısı 1 milyonu geçti!

Akdeniz Turistlik Otelciler ve İşletmeciler Birliği raporuna göre, turizm sektöründe sigortalı çalışan sayısının 1 milyonu geçtiği, tüm sigortalı sayısındaki artışın yüzde 20'sinin, turizm sahalarındaki gelişmeden elde edildiği bildirildi.

Antalya'da turizm sektöründeki sorunlar tartışıldı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde turizmle bağlantılı oda ve dernek başkanlarının bir araya geldiği ve turizm sektöründeki sorunların tartışıldığı ikinci toplantı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nde (ALTİD) yapıldı.

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi Haberi

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi

Toplam bütçesi 7 buçuk milyon Euro olan proje hakkında kapsamlı bilgi almak için Antalya'da faaliyet gösteren otel, restoran ve ilgili turizm sektörü temsilcileri Kültür Ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda Alanya Titan Select Otel'de bir araya geldi. Turizm sektöründe eğitimin kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmeyi hedefleyen T UYUP kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısı Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTID) Başkanı Burhan Sili bir konuşma yaparak bilgilendirme yaptı. 


Sili, katılımcılar, hayata geçirilecek "Özel Eğitim Kuponları" uygulaması, çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması ve bu alandaki bilinirliğin artırılması için "Yeşil Yıldız Belgesi Farkmdalık Programı", turizm sektörü işgücü araştırması ve turizm sektörünün hizmetine açılacak online bilgi bankası hakkında bilgilendirme yaptı. Türkiye'nin 2023 yılı vizyonu kapsamında ülkeye 50 milyon turiste karşılık...