22 / 07 / 2024

turizm sezonu kapanıyor

turizm sezonu kapanıyor

Turizm sezonunun sona ermesi ve tatil bölgelerindeki otellerin büyük bölümünün kasım ayından itibaren kapanacak olması nedeniyle, sektörde yaklaşık 700 bin kişi 5 ay işsiz kalacak.

Okullar ne zaman kapanıyor? 2023 karneler ne zaman verilecek, yaz tatili iptal mi? 2023 MEB okulların kapanış tarihi!

2022-2023 öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın akademik takvimine göre, okulların kapanacağı tarih ve karnelerin öğrencilerle buluşacağı zaman dilimi merak ediliyor. Peki, 2022-2023 okullar ne zaman kapanıyor?

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

Kahramanmaraş’ta 10 ili birden vuran deprem, bir an önce önlem alınması gerektiğini tekrar yüzlere çarparken,  hükümet kanadından da yeni önlemler geliyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, alınacak önlemleri tek tek açıkladı. Bundan sonra bir devir kapanıyor. İşte detaylar…

Ortak Netflix devri resmen kapanıyor! Tek tek açıklandı!

ABD Netflix resmi internet sitesinde yayınlanan yeni bilgiler, şifre paylaşımını engellemeye yönelik yeni özelliğin nasıl çalıştığına dair bazı bilgiler paylaşıyor.

Elektrik gaz un derken fırınlar bir bir kapanıyor

Belçika'da son süreçte hızla artan elektrik ve doğalgaz fiyatları fırınları zor durumda bırakırken, bazı işletmeler de ortaya çıkan zor koşullar altında maliyetlerini karşılayamadıkları için bir bir kapanmak zorunda kalıyor.

Yaz biterken klima fiyatları ne durumda? İşte 10 bin TL altı klimalar!

Yaz sezonu kapanırken sonbahar sezonuna hazırlık yapan markalar sıcak havalara özgü binlerce üründe çeşitli kampanya ve indirim yaparak kışa hazırlık yapıyor. O ürünlerde biri de yaz aylarının vazgeçilmezi: klima. Sizler için piyasadaki 10 bin TL ve altındaki klimaları araştırdık..

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Reges Çeşme Nisan'da açılıyor!

Turizm sezonu yaklaşırken, The Luxury Collection markasının otantik deneyim ve şık atmosfer yaklaşımı doğrultusunda misafirlerine konaklama deneyimi sunan Reges, a Luxury Collection Resort&Spa Çeşme, nisan ayının ortasında sezonu açmaya hazırlanıyor. 

Özel okullar satılıyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle öğrenci kaybeden ve gelirleri düşen okullarda devirler yaşanıyor. Gücü kalmayanlar ise tek tek kapanıyor. Kira ve personel giderleri başta olmak üzere masraflarını karşılayamayan birçok okul sahibi, çareyi okulu öğrencileriyle beraber devretmekte buldu. 

Hilton İzmir kapanıyor! Hissedarlar arasında kriz!

Hissedarları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ata İnşaat ile Vakıflar Bankası’nın yer aldığı İzmir Enternasyonel Otelcilik A.Ş.’nin sahibi olduğu Hilton İzmir, kapanıyor. Hissedarlar ile işletmeci Hilton Grubu’nun yolları ayrıldı.

Kadıköy Rexx Sineması yüksek kira nedeniyle kapanıyor!

59 sene önce Reks adı altında kapılarını açan, 1996'dan bu yana da Rexx ismiyle binlerce filmi izleyicilerle bir araya getiren sinema, kapılarını yüksek kira nedeniyle kapatıyor.

AVM'ler yılbaşında kaçta açılıyor kaçta kapanıyor 2020?

AVM'ler yılbaşında kaçta açılıyor sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki AVM'ler yılbaşında açık mı 2020? Alışveriş Merkezleri yılbaşında kaçta açılıyor? AVM'ler yılbaşında kaçta kapanıyor?

AVM'ler bayramda kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor 2019?

Vatandaşların bayram dönemlerinde en çok merak ettiği konulardan biri de AVM'ler bayramda kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor 2019 sorusu. Peki AVM'ler bayramda açık mı 2019, AVM'ler bayramda açık mı kapalı mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

turizm sezonu kapanıyor Haberi

turizm sezonu kapanıyor

Turizm sezonunun sona ermesi ve tatil bölgelerindeki otellerin büyük bölümünün kasım ayından itibaren kapanacak olması nedeniyle, sektörde yaklaşık 700 bin kişi 5 ay işsiz kalacak.Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, sezonun yavaş yavaş sonuna yaklaşıldığını, bölgesel olarak değişmekle birlikte bugünlerde tatil yörelerindeki doluluk oranlarının yüzde 60, 70 civarında bulunduğunu, şehir merkezine yakın otellerde ise daha yüksek dolulukların söz konusu olduğunu söyledi.Geçen yıla oranla turizmde bu yıl ortalama yüzde 7'lik bir artış gerçekleşeceğini ifade eden Kızıldağ, yatak kapasitesinde artış ve geceleme sayılarına bakıldığında artışın yeterli olmadığını ifade etti. 



Haber...