01 / 07 / 2024

turizm sıralamasında ilk üçte hangi ülkeler var

turizm sıralamasında ilk üçte hangi ülkeler var

Yılın ilk yarısında nüfusunun yarısı kadar turist ağırlayan Yunanistan, Akdeniz'in yıldızı oldu. Özellikle ekonomik kriz sonrası pek çok ülkeden vizesiz turist kabul etmeye başlayan Yunanistan 6 milyon 949 bin turisti ağırladı.

Seyitnizam İşçi Blokları'nda ilk imzalar atıldı! 82 daire, 14 bina için kentsel dönüşüm başlıyor!

10 senedir kentsel dönüşüm sürecinde olan Seyitnizam İşçi Blokları’nda ilk imzalar resmen atıldı. Zeytinburnu Belediyesi’nin garantörlüğünde özel sektörle yapılan anlaşmada, toplamda 82 konut yenilenecek ve hak sahiplerine verilecek. İşte ayrıntılar...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! İşte listeye ilk sıradan girenler...

Dünyanın en zengin aileleri peş peşe sıralandı. Listede çarpıçı gelişmeler yaşandı. Abu Dhabili Nahyan Hanedanı ilk kez yıllık zenginler sıralamasında ilk sırada yer aldı. İşte dünyanın en zengin aileleri..

Türk kuyumculuk sektörü dünya sıralamasında ilk üçü ele geçirdi!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculuğun 40 bin işletmesi ve 300 bin çalışanı olduğunu belirterek, “Kuyumculuk sektörü zamanında sipariş tesliminde dünya birincisi, ihracatta dünya ikincisi, üretimde dünya üçüncüsü” dedi.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Uluslararası emlak yatırımcılarının yeni gözdesi Kıbrıs!

Dünyanın en iyi fiyatlı deniz kenarı mülkleri sıralamasında birinci olan Kıbrıs’a emlak alımı için 72 ülkeden talep geliyor. KKTC’de emlak alım talebi ilk 6 ayda yüzde 40-50 oranında artmış durumda.

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!

İstanbul Planlama Ajansı'nın resmi olarak açıkladığı verilerine göre Türkiye, konut fiyatlarının en yüksek arttığı ülke oldu. 

Dolar baskısı altında kalan altın yatay seyrediyor!

Haftanın ilk işlem günü güçlü doların baskısı altında kalan altın fiyatları yatay seyrediyor. Altındaki son dakika gelişmeleri yakından takip eden milyonlarca yatırımcı altın piyasasında olanları merak ediyor.

Forbes'in zenginleri fakirleşti! Peki yeni en zengin kim?

Teknoloji devleri Tesla ve SpaceX'in CEO'su  Elon Musk, Forbes 400 sıralamasında ilk kez birinci sıraya çıktı. Diğer yandan bu yıl global sıkıntı kendini Forbes'te de gösterdi ve listedeki zenginlerin toplam geliri 14 yıl sonra ilk kez azaldı.

Sınıfında ilk olan PEUGEOT Partner Van ile ayrıcalıklı bir deneyime hazır mısınız? 5 Eylül 2022 fiyat listesi…

PEUGEOT Partner Van, sınıfında ilk olan ayrıcalıklı ve üst düzeyde ergonomi sunan PEUGEOT i-Cockpit ile yepyeni bir sürüş deneyimi sunuyor ve tasarımıyla tüm bakışları üzerine çekiyor. İşte, Partner Van’ın 5 Eylül 2022 fiyat listesi..

Bursa, dünyada en ucuz ve kaliteli kentler sıralamasında ilk 6 şehir arasına girdi

ADB’de yayın yapan Business Insider internet dergisi dünyada bin dolara yaşanabilecek ucuz ve kaliteli şehirleri sayfalarına taşıdı. O listede Türkiye’den ise Bursa yer aldı.

Emlak Konut GYO Batıyakası'nda ilk etap satışa çıktı! 611 konutluk yeni projede şimdi sıra 2. etapta!

Emlak Konut GYO güvencesi ve Yıldızlar İnşaat çizgisiyle İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da yükselen Batıyakası'nda ilk etap satışa çıktı! 611 konutluk yeni projede şimdi sıra 2. etapta... Peki Batıyakası 2. etap ne zaman satışa çıkacak?

Türkiye konutun en fazla değerlendiği ülkeler sıralamasında lider oldu!

Türkiye, dünya genelinde konutun en çok değerlendiği ülkeler sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Peki listede hangi ülkeler var? İşte o liste...

turizm sıralamasında ilk üçte hangi ülkeler var Haberi

turizm sıralamasında ilk üçte hangi ülkeler var


Yılın ilk yarısında nüfusunun yarısı kadar turist ağırlayan Yunanistan, Akdeniz'in yıldızı oldu. Özellikle ekonomik kriz sonrası pek çok ülkeden vizesiz turist kabul etmeye başlayan ve fiyatlarda indirime giden 11 milyon nüfuslu Yunanistan 6 milyon 949 bin turisti ağırladı. Geçen yılın aynı döneminde 5 milyon 936 bin turist çeken Yunanistan turist sayısını yüzde 17.07 artırdı.


Türk turizmi yüzde 4.7 arttı 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre ocak-haziran döneminde, Akdeniz çanağında en çok turisti 28 milyon 18 bin kişi ile İspanya ağırladı. İspanya'yı 15 milyon 238 bin turist ile Türkiye izledi. Türk turizmi 6 aylık dönemde yüzde 4.73 büyüme yakaladı. 


Mısır yüzde 21 geriledi

İç karışıklıklar nedeniyle turist girişleri duran Mısır ise 6 aylık dönemi yüzde 25.19 gerileme ve 4 milyon 432...