27 / 04 / 2024

Uluslararası emlak yatırımcılarının yeni gözdesi Kıbrıs!

Uluslararası emlak yatırımcılarının yeni gözdesi Kıbrıs!

Dünyanın en iyi fiyatlı deniz kenarı mülkleri sıralamasında birinci olan Kıbrıs’a emlak alımı için 72 ülkeden talep geliyor. KKTC’de emlak alım talebi ilk 6 ayda yüzde 40-50 oranında artmış durumda.



Forbes Dergisinin 2021 global raporuna göre dünyanın ‘en iyi fiyatlı deniz kenarı mülkleri’ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yer alıyor. İlk 5’te bulunan Kolombiya, Brezilya, Meksika ve Belize'yi geride bırakarak liderliğeyükselen KKTC, Overseas’ın Emeklilik Endeksi’nde ise ‘emekli olduktan sonra yaşanabilecek’ dünyadaki dördüncü destinasyon olarak gösterildi.

KKTC’nin insanlara sadece ‘harika’ bir yaşam sunmadığını, bu yaşam olanaklarını en iyi fiyatla sağladığını ifade eden Coldwell Banker Türkiye KKTC emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar, “KKTC’de yatırımcılar lükse gerçekten ulaşılabilir rakamlarla erişebiliyorlar. Türkiye’de ortaya çıkan hızlı fiyat hareketleri ile birlikte Kuzey Kıbrıs’ta denize sıfır mülklerin son derece ulaşılabilir rakamlarda satışta olması ilgiyi adeta patlattı. Bu nedenlerle KKTC’de emlak alım talebi ilk 6 ay içerisinde yüzde 40-50 oranında artmış durumda. KKTC’deki gayrimenkullerin her yıl değer artışı, yüksek kira getirisi, yapılan yatırımın 8-12 yılda kira getirisi ile amorti olabilme süreleri, vergi avantajları, doğa ve akdeniz tarzı yaşamın cazibesi ile gayrimenkul alımı bu bölgede sürekli artış halinde” şeklinde konuştu.

 


Geri Dön