15 / 05 / 2024

turizm tesisleri ve nitelikleri yönetmeliği

turizm tesisleri ve nitelikleri yönetmeliği

Turizm tesisleri nitelikleri, 21 Haziran 2005 tarihinde 25852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yer alıyor. İşte Turizm tesisleri nitelikleri yönetmeliği..

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

Trabzon Erikbeli Turizm Tesisleri'nin temeli atıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Tonya ilçesinde işadamı Atilla Ataman tarafından yaklaşık 8 milyon TL mal olması planlan Erikbeli Turizm Tesisleri Temel atma törenine katıldı.

İzmir Denizatı Termal Turizm Tesisleri projesi başlıyor!

TETAŞ Turizm Endüstri Ticaret A.Ş, Denizatı Termal Turizm Tesisleri İzmir Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Köyü'nde 465 odalı ve 60 rezidans dairenin yer alacağı projeye başlayacak.

Şekersu Turizm Tesisleri İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şekersu Turizm Tesisleri İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Alaettin Çankaya, Aliattin Demirtaş tarafından 51 bin TL'lik sermaye ile 21 Ocak'ta Pendik, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kuruldu.

ÇED turizm tesisleri ve yat limanları için değişikliğe gidiyor!

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) yönetmeliği değişiklikliğinin detaylarına ulaştı. AB'ye uyumlu hale getirilen ÇED yönetmelik taslağıyla, turizm tesisleri ve yat limanları için önemli bir değişikliğe gidiliyor.

Kütahya Belediyesi'nden 3 milyon TL'ye satılık ticaret, turizm ve özel eğitim tesisi alanı!

Kütahya Belediyesi tarafından, Lala Hüseyin Paşa Mahallesi'nde yer alan Ticari Tesisler, Otel Tesisleri, Turizm Tesisleri ve Özel Eğitim Tesisleri Alanı imarlı arsa 3 milyon TL bedelle ihale ediliyor...

Turizm tesisleri yönetmeliği 2014!

Turizm tesisleri yönetmeliği olan Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik 21 Haziran 2005 tarihinde 25852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Turizm tesisleri yönetmeliği 2014 esasları...

Turizm tesisleri nitelikleri yönetmeliği!

Turizm tesisleri nitelikleri, 21 Haziran 2005 tarihinde 25852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yer alıyor. İşte Turizm tesisleri nitelikleri yönetmeliği..

Esi Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esi Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Alper Emre Soydemir, Nimet Melisa Soydemir tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 27 Ağustos'ta kuruldu.

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerindeki imar planları yönetmeliği!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerindeki imar planları yönetmeliği, 3 Kasım 2003 tarihinde 25278 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında imar planları esasları yer alıyor...

UPT Uluslararası Proje Taahhüt İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

UPT Uluslararası Proje Taahhüt İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İzzet İster Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 500 bin TL'lik sermaye ile 26 Ağustos'ta kuruldu.

MS Turkey Gayrimenkul Danışmanlık Yönetim İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MS Turkey Gayrimenkul Danışmanlık Yönetim İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Mustafa Suyolcu, Sedef Mengi tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 25 Ağustos'ta kuruldu.

Ceylan İnşaat Eğitim Kurumları Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Beylikdüzü Şubesi açıldı!

Ceylan İnşaat Eğitim Kurumları Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Beylikdüzü Şubesi, Muammer Ceylan Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 22 Ağustos'ta kuruldu.

turizm tesisleri ve nitelikleri yönetmeliği Haberi

turizm tesisleri ve nitelikleri yönetmeliği

Turizm tesisleri nitelikleri yönetmeliği!

Turizm tesisleri nitelikleri, 21 Haziran 2005 tarihinde 25852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Yönetmelik gereğince, Turizm Tesislerinin Genel Nitelikleri şu şekilde sıralanıyor:


Turizm Tesislerinin Genel Nitelikleri

Yerleşme özellikleri ile mahallerin düzenlenmesi

Madde 13 - Tesisler; yapı ve dekorasyon olarak yöre, çevre ve doğa ile uyumlu, pazarlama ve işletmenin gereklerini sağlayabilecek şekilde bu Yönetmelikte öngörülen fonksiyonlara ve ölçülere uygun, nitelikli malzeme ile tefriş, dekore edilerek donatılmış mekanlarda gerçekleştirilir. Yapının tamamı belge kapsamında değil ise; belge kapsamı dışındaki yerlerin müşteriyi rahatsız etmeyen bir kullanımda olması, görünüşü bozmaması ve belgeli kısımlardan ayrılması, belge kapsamındaki yerin ise ayrı bir girişinin olması gerekir.


Bir tesis bünyesinde; bu Yönetmelikte asgari nitelikleri belirlenmiş olan diğer tesis türlerinin bulunması halinde,...