01 / 05 / 2024

turizmciler iranlı turist

turizmciler iranlı turist

Turizm sektörü Rus turistteki kaybı İran, Ortadoğu ve İsrail'le telafi edecek. TÜROFED Başkanı Ayık, "Sektör bu pazarları büyütmek için her türlü aksiyonu yapıyor" dedi..

İranlı turist kiralık ev ararken bıçaklandı!

Iraklı bir turist, Beyoğlu'nda ev kiralamak için irtibata geçtiği kişiler tarafından önce gasp edildi, sonra bıçaklandı.

Bodrum ve Marmaris'e gelen Rus turist sayısı azaldı!

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerindeki turizmciler, Rus rublesinin dolar karşısındaki düşüşü nedeniyle Rus turist sayısında azalma olduğunu dile getirdi.

İranlı turist sayısında 2016 yılında artış bekleniyor!

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, Türkiye'yi seçen İranlı turist sayısında 2016 yılında patlama beklediklerini söyledi.

Yunanistan Türkiye'den zengin turist bekliyor!

Ekonomik krizin derinden sarstığı Yunanistan, zor günleri iddialı olduğu turizm atağıyla atlatmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Yunan turizmciler Türkiye 'den daha çok turist göndermesini bekliyor.

Kapadokya'da turizmciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu. Kapadokya'yı 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti..

Turizmciler 12 milyon transit yolcu hedefliyor!

Turizmciler, İstanbul havalimanlarında 12 milyona ulaşan transit yolcuların konaklamasını hedefleyen ve tüm kesimlerin katılacağı "ortak kampanya" çağrısı yaptılar.Bayındır, "En az 1 milyon turist ve 1.8 milyar dolar ilave turizm geliri elde edebiliriz" d

1 milyon turist, 1 milyar dolar kayıp!

Rusya’da ruble ve petroldeki değer kaybı Türkiye'nin ihracatı ve turizminde olumsuz etkisini göstermeye başladı. Bir yılda ihracatta düşüş yüzde 15 oldu. Turizmciler bu yıl, "1 milyon turist, 1 milyar dolar kayıp" bekliyor

Yakıt bizden turist Rusya’dan!

Turizmciler Rus turistleri kaybetmemek için düğmeye bastı. Geçen yıl 4.4 milyondan fazla Rus turist ağırlayan Türkiye’nin bu pazarı kaybetmemek için uçakların yakıtını karşılaması tartışılıyor.

Oğuz Terzi: Türkiye'de 2014'te Arap ve İranlı turist sayısında artış oldu!

2014 yılında yaşanan siyasal ve toplumsal olaylara rağmen tüm departmanlarında büyüme kaydeden MNG Turizm, 2015'te de yüzde 15'lik büyüme hedefliyor. 2014'ün çok yoğun bir yıl olduğu ifade edildi...

Ege, İranlı turist açısından İstanbul'a alternatif olacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Peninsula Tours Genel Müdürü ve CEO'su Fahrettin Çiçek, Ege Bölgesi'nin İranlı turist açısından İstanbul'a alternatif olabileceğini belirtti.

Antalya kışın 60 bin Avrupalı engelli turist ağırlamaya talip!

Antalyalı turizmciler, kışın otellerin açık kalması için Avrupalı engelli turistleri ağırlamaya talip. Avrupalı ve İskandinav ülkesi vatandaşı 110 bin engelli turist kış döneminde başta İspanya, Mısır, Yunanistan, Tunus ve Türkiye'ye tatile geliyor.

Fahrettin Çiçek: Ege İranlı turist açısından İstanbul'a alternatif olabilir!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Peninsula Tours Genel Müdürü Fahrettin Çiçek, Ege Bölgesi'nin İranlı turist açısından İstanbul'a alternatif olabileceğini belirtti...

Ege Bölgesi, İranlı turist açısından İstanbul'a alternatif olacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Peninsula Tours Genel Müdürü ve CEO’su Fahrettin çiçek, Ege Bölgesi’nin İranlı turist açısından İstanbul’a alternatif olabileceğini belirtti.

turizmciler iranlı turist Haberi

turizmciler iranlı turist

Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle turist sayısında düşüş bekleyen turizm sektörü alternatif pazar arayışına girdi. İç pazardaki payını güçlendirmek için çalışmalarını hızlandıran sektör oyuncuları, dışarıda da rotayı İran, Ortadoğu ve İsrail pazarına çevirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, sektörün bu üç pazarı yakın takibe aldığını belirterek, "Büyütmek için her türlü aksiyonlar yapılıyor" dedi. 


 2015'in nasıl geçeceğini öngörüyorsunuz? 

Turizm sektörü, 2014'te yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 5.6 ile dünya ortalamasının üzerinde büyüdü. Bu ülkemizin çok önemli ve klasikleşmiş bir destinasyon olduğunun kanıtı. 2015'e geldiğimizde ise bu yılın zor geçeceğini düşünüyoruz. Bunda Avrupa ve Rusya'nın yaşadığı ekonomik kriz, komşu ülkelerimizdeki sorunlar gibi global etkenler büyük rol oynuyor. Kaynak pazarlarımızdan gelecek turist sayısında bir düşüş öngörülüyor. Fakat biz sektörün dinamizmi ve esnekliğiyle...