28 / 04 / 2024

Kapadokya'da turizmciler 2015 sezonundan umutlu!

Kapadokya'da turizmciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu. Kapadokya'yı 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti..



Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu.

Kapadokya Turistik İşletmecviler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinin; kültür turizminin yapıldığı bunun yanında da bütün alternatif turizm faaliyetlerinin yapılabileceği bir bölge olduğunu kaydetti. Hem tarihi hem de kültürel değerleri ile birlikte Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan ve 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabanı turistin ziyaret ettiği bölgeye 2010 yılından bu yana gelen turist sayısının her yıl yüzde 3-5 oranında arttığını belirten Tok, buna karşın bölgeye gelen turistlerin milliyetleri incelendiğinde ise son dönemde bir farklılığın dikkat çektiğini vurguladı.


Bölgede turizm hareketliliğinin başladığı 1980’li yıllar ile 1990’lı yıllarda bölgeye daha çok Avrupalı turistlerin geldiğini söyleyen Tok, son yıllarda ise bölgeye özellikle Uzakdoğulu ve Güney Amerikalı turistlerin çok fazla gelmeye başladığını kaydetti. Son dönemde doğu ülkelerinden gelen turist sayısının zaman zaman Avrupalı turistlerden daha fazla olduğunu ifade eden Tok: “Bu durumdan çok fazla memnun değiliz. Çünkü; batı ülkeleri daha çok kültüre meraklı ülkeler. Onların sayısının azalmasını istemiyoruz ama bölgeye gelen Avrupalı turist sayısında düşüş ve buna karşın doğu ülkelerinden gelen turist sayısında hızlı bir yükseliş var. En büyük endişemiz ise Japon turist sayısındaki ciddi düşüş. Türkiye genelindeki turizm bölgelerine gelen Japon turist sayısı düşüyor. Bunun sebeplerinin iyi araştırılarak gerekli çalışmaların yapılması şart” dedi.


2015 turizm sezonu için umutlu olduklarını ve Türkiye’ye gelen turist sayısında artış beklediklerini kaydeden Tok, bölgeye ilk turist kafilelerinin Şubat ayının ilk günlerinden itibaren gelmeye başladığını söyledi. Mart, Nisan ve Temmuz aylarında Kapadokya bölgesinde yoğun bir turizm hareketliliğinin yaşanacağını ifade eden Tok, yaz aylarında bölgeden sahile kayacak olan turistlerin Sonbahardan itibaren yeniden bölgeye gelmeye başlayacağını vurguladı. Tok: “2014 yılında turizm fena değildi. Hatta 2013 yılına göre yüzde 5 oranında artış bile oldu. 2015 yılının biz 2014 yılını aratmayacağını ve iyi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön