04 / 05 / 2024

Turizmde gelir

Turizmde gelir

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Suriye, Tunus, Fas, Cezayir, Mısır, Libya ve Irak'taki olumsuzluklara, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen 42 milyon turisti aşacaktır. Ülkemize 35-36 milyar dolar döviz girdisi sağlanacaktır" dedi.

Turizmden yılda 32 milyar dolar gelir sağlanıyor!

Antalya'ya gelen gelen turist sayısında geçen yıla göre ortalama yüzde 6, yaz döneminde de yüzde 10 düzeyinde artış olduğunu belirten Vali Öztürk, "Her şey dahil sistemi şu anda kaldırılsın, Antalya'ya gelen turist sayısı 4-5 milyona kadar düşer" dedi.

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizmde hareketlilik artarken Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Doların yükselmesi olumlu etki yarattı. Hedefimiz 2028’de 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin turizmde gelir kaybı 12 milyar doları aşacak!

Turizm sektöründeki 'derin kriz' nedeniyle Türkiye'nin gelir kaybı 12 milyar doları aşarken bunun 3.8'inin devletin KDV ve SGK prim gelirindeki kaybı olacağı belirtildi.

TOKİ'den turizmde çalışan alt gelir emekçilerine konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Turan, "Turizmde çalışan alt gelir grubu emekçilere konut yapacağız. Proje üst gelir grubundakileri kapsamıyor" dedi.

Medikal ve termal turizmde hedef 8.6 milyar dolar!

Medikal ve termal turizmde hedef 8.6 milyar dolar. Sağlık Bakanlığı, uygulamaya girecek eylem planıyla medikal ve termal turizminden yılda yaklaşık 8.6 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor.

Enka İnşaat, bilanço ve gelir tablosunu açıkladı!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş., bilanço ve gelir tablosu ile birlikte nakit akım tablosunu ve faaliyet raporunu kamuoyuna açıkladı

Çimentaş, kapsamlı gelir tablosunu açıkladı!

Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası T.A.Ş., kapsamlı gelir tablosunu kamuoyuyla paylaştı

Utopya Turizm İnşaat, gelir tablosunu bildirdi!

Utopya Turizm İnşaat, vergi dairesine sunduğu gelir tablosunu açıkladı

Özak GYO, gelir tablosunu açıkladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş., gelir tablosunu açıkladı

Martı GYO gelir tablosunu açıkladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş., gelir tablosunu bildirdi

Edip Gayrimenkul, gelir tablosunu açıkladı!

Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş., gelir tablosunu bildirdi

Konya Çimento, bilançosuyla birlikte gelir ve nakit akım tablolarını açıkladı!

Konya Çimento Sanayii A.Ş., bilanço, gelir, nakit akım, özsermaye değişim tablolarını açıkladı

Doğuş GYO, gelir tablosunu açıkladı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş., gelir tablosunu bildirdi

Saf GYO, ayrıntılı gelir tablosunu bildirdi!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), A.Ş., ayrıntılı gelir tablosunu açıkladı

Turizmde gelir Haberi

Turizmde gelir

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen Türkiye'nin bu yıl 42 milyon turist sayısını aşmasını ve 35-36 milyar dolar döviz girdisi sağlanmasını beklediklerini söyledi. 


Ulusoy yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kış turizmi yapılan önemli dağlarının olduğunu, bunlar arasında da Erciyes Kayak Merkezi'nin ön plana çıktığını belirtti.


Buralarda sadece kış turizmi kısıtlamasına gidilmeden 12 ay boyunca turizm yapılmasını amaçladıklarını vurgulayan Ulusoy, "Kışın kullandığımız kayak merkezlerimizde 12 ay 365 gün turizm yapmalıyız. Özellikle Erciyes biçilmiş kaftan. Bizim için önemli bir merkez. Buraya 4 yıldızlı 5 yıldızlı tesisler yapılıyor. Özellikle dağın yapısını bozmadan kış sporlarına uygun bir şekilde yapılmasını arzu ediyoruz ve yazın da buraların aktif olmasını istiyoruz" diye konuştu. 


Küresel ısınmanın etkisiyle sıcaklıkların artmasının Erciyes'i cazibe...