27 / 04 / 2024

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizmde hareketlilik artarken Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Doların yükselmesi olumlu etki yarattı. Hedefimiz 2028’de 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir” şeklinde konuştu.



Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması ile birlikte rezervasyonların yoğun olduğunu söyleyen Marmaris’teki Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Seçimlerden sonra rezervasyonlarda artış trendi başlamıştı. Bu yıl için 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefleniyor. Turist sayısında yüzde 20, turizm gelirinde ise yüzde 15 bir yukarı yönlü realizasyon olacak diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Dolar kurundaki yukarı yönlü hareketin yabancı turistlerin ilgisini artıracağını belirten Baykara, “Dolar kurunun olması gereken yere gelmeye başlaması turizmde hareketliliği de beraberinde getirecektir. 2021’den 2022’ye geçerken de fiyatlarda büyük bir yükseliş vardı. Ancak buna rağmen yerli turist sayısında kayıp olmamıştı. Yabancıların ilgisi zaten çok yoğun durumda. Rezervasyonlarda azalma söz konusu olmadı” şeklinde konuştu.


Geri Dön