29 / 04 / 2024

turizmde Giresun adası

turizmde Giresun adası

"Altın postu" aramak için gelen Herkül'ün mitolojik hikayesi ve Amazon kadınlarının üs olarak kullandığı rivayetiyle dikkati çeken Karadeniz'in tek adası konumundaki Giresun Adasına turistlik gemi seferleri düzenlenecek.

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Yeşil Yol 2018’de tamam!

Son viraja giren Yeşil Yol 2018’de tamamlanacak. 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak yatırıma 700 milyon lira kaynak aktı. Proje kapsamında Giresun Adası turizme açılıyor

DOKA Trabzon’a Turizm Adası kuracak!

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) turizmde farklı alternatiflerin oluşturulmasına yönelik hazırlanan projeler kapsamında, Trabzon’da “Turizm Adası” kurulmasının planlandığına dikkat çekti.

Turizmin geleceği Kuşadası'nda masaya yatırıldı!

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) tarafından "2016’da Turizmde Bizi Neler Bekliyor?" konulu panel düzenlendi, panele Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ve Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da katıldı...

Ordu-Giresun Havalimanı turizmi olumlu etkileyecek!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nda yakın zamanda uluslararası uçuşların başlamasıyla Körfez ülkelerinden Ordu’ya turist akını olacağını belirterek, “Ordu turizmde bir marka olacak” dedi.

Giresun Adası turizme kazandırıldı!

Mitoloji’deki ismi Aretias olan Giresun Adası, Türkiye dâhil altı ülkeye kıyısı olan Karadeniz‘deki tek ada olma özelliğini taşıyor. Ada, 16 Temmuzda ziyaretçilere açıldı.

Kuşadası Ramada oteli hizmete girdi!

Kuşadası’nda 2009 yılında M. Esat Altungün’ün başkan seçilmesiyle başlayan turizmde yeniden yapılanma meyvelerini yavaş yavaş veriyor. Bayraklıdede Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan Kuşadası Ramada oteli hizmete girdi.

Kuşadası turizm sezonunda artış yaşayacak!

Turizm sezonunun başlamasına az bir süre kala, Kuşadası bu yıl turizmde altın sezonunu yaşamak istiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan geçici verilere göre veriler şöyle;

Giresun Adası'nda arkeolojik kazı çalışmaları yapılıyor!

Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç, Giresun Adası'nda başlatılan arkeolojik kazı çalışmalarının bu yıl da devam etmesini planladıklarını söyledi. Güleç, "Adada yüzey araş tırmalan yaparak kazı çalışmaları için 4 bölge belirledik. " dedi.

Trabzon'a Turizm Adası kurulacak!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), turizmde farklı alternatiflerin oluşturulmasına yönelik hazırlanan projeler kapsamında, Trabzon'da "Turizm Adası" kuracak...

Giresun Adası turizme açılıyor!

"Altın postu" aramak için gelen Herkül'ün mitolojik hikayesi ve Amazon kadınlarının üs olarak kullandığı rivayetiyle dikkati çeken Karadeniz'in tek adası konumundaki Giresun Adasına turistlik gemi seferleri düzenlenecek.

Giresun Kalesi turizmle hayat bulacak!

Giresun’da yazın binlerce yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Giresun Kelesi’nin turizmde daha bir etkin hale gelmesi adına inceleme başlatıldı..

turizmde Giresun adası Haberi

turizmde Giresun adası

Nisan-Mayıs aylarından itibaren, mitoloji ve doğanın iç içe olduğu , mistik güçlerin yer aldığı, antik çağların izine rastlanan, Herkül’ün Altın postu aradığı  Giresun Adası (Altın Post Adası)’na  tekneler ile turlar düzenleyecek. Böylelikle hem bölgeye gelecek olan yerli ve yabancı turistlere, hem de Giresun halkına yönelik turizm destinasyonunu oluşturmuş...