20 / 05 / 2024

Turizmde istihdam hızlandı mı

Turizmde istihdam hızlandı mı

Yenibiris.com’un verilerine göre, Yaz dönemi için hazırlıkların sürdüğü Turizm - Otelcilik sektöründe firmaların eleman arayışı Türkiye genelinde yüzde 30, Antalya’da ise yüzde 324 oranında arttı.

Kaçak yapılarla mücadele hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca başlatılan kaçak yapılarla mücadele hızlandı. Muğla’da tespit edilen 3 bin 200 kaçak yapı yıkılacak. Bakanlık belediyelere ‘yıkın yoksa biz yıkarız’ uyarısında bulundu.

Bodrum Devlet Hastanesi'nin inşaatı hızlandı!

Bodrum Devlet Hastanesi'nin inşaatının hızlandırılmasıyla ilgili dün Kaymakamlık’ta bir toplantı yapıldı. Yüklenici firmaya yapılandırma fırsatı verilebileceği, olmazsa yeni bir firma ile inşaatın kesintisiz şekilde devam edileceği ifade edildi.

Tarsus Devlet Hastanesi'nin inşaatı hızlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Tarsus Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar hızlandı.

Bursa Mustafakemalpaşa Gençlik Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yılların özlemi olan Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin inşaat çalışmaları hızlandı.

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "İstanbul'un kapısında bekleyen deprem tehdidi var. Bunu milli sorun olarak görüyorum. Afeti yaşamadan önce can ve mal kaybını azaltacak tedbirler var. Yapı denetimini sağlamak için kentsel dönüşümünü hızlandırmanız lazım" dedi...

Manisa Yunuskent 2'nci etapta çalışmalar hızlandı!

Manisa Yunusemre Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen dev toplu konut hamlesinin 2'nci etabında çalışmalar hızlandı.

Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin inşaatı hızlandırıldı!

Samsun Tekkeköy'de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip tarafından 600 iş gününde bitirilmesi talimatı verilen Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin inşaat çalışmaları hızlandırıldı.

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Gaziosmanpaşa'da yaptığımız istişareler neticesinde, yaklaşık 4 bin 400 hak sahibinin bulunduğu alanda, yıl sonuna kadar tüm ihalelerimizi yapmak suretiyle, kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz" dedi...

Turizm yatırımları hızlandırılacak!

AK Parti, 12 maddelik turizm yatırımlarıyla ilgili teklifini TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte turizm yatırımlarının hızlandırılması gündeme getirildi.

Gemlik Termal Turizm Tesisi'nin inşaatı hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan Termal Turizm Tesisinde inşaat hızlandı

İnşaat profesyonellerine konut satışlarını hızlandırmanın püf noktaları anlatılacak!

Hürriyet Emlak Projeland, inşaat şirketi profesyonelleri için düzenlediği eğitimlere devam ediyor. Sektörün deneyimli isimleri ‘Dijital Pazarlama ile Konut Satışlarını Hızlandırmanın Püf Noktalarını’ anlatacak.

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracağız!

Hatay Valiliği'nde basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İller Bankası kanalıyla 4 milyar liralık bir kredi kaynağını da belediyelerimize vermek suretiyle kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız" dedi...

Emlak Bankası riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Emlak Katılım Bankası'nın kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Timur, ''Emlak Katılım Bankası, deprem tehlikesine karşı riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak'' dedi.

Turizmde istihdam hızlandı mı Haberi

Turizmde istihdam hızlandı mı

Yenibiris.com’un verilerine göre, Turizm-Otelcilik sektöründe iş ilanları son 3 ayda, 2013’ün son 3 ayına göre artış gösterdi. Antalya ve Bodrum gibi en çok tercih edilen tatil bölgelerinde, ilan artışı yüzde 300’ü geçti. Sektörde en çok Resepsiyonist ve Garson aranıyor.

838 bin sigortalı çalışıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, Turizm sektöründe sigortalı çalışanların sayısı 2013’te yüzde 17 artarak 838 bine yükseldi. Turizmin ülke istihdamındaki payı da geçtiğimiz yıl yüzde 6,2’den yüzde 6,8’e çıktı. Sezonun tam olarak açılmasıyla yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin iş başı yapması bekleniyor. Yenibiris.com verilerine göre ise bu dönemdeki ilanlarla sektörde istihdam edilmek üzere yaklaşık 6700 kişi aranıyor. En çok aranan ilk 5 pozisyon şöyle: 

1-Resepsiyonist

2-Garson

3-Belboy

4-Satış Temsilcisi

5-Kat Hizmetleri Görevlisi


Sektörde çalışmak için aranan kriterlerin başında yabancı dil bilmek geliyor. İkinci...