01 / 07 / 2024

turizmde iyi olan ülkeler

turizmde iyi olan ülkeler

Yılın ilk yarısında nüfusunun yarısı kadar turist ağırlayan Yunanistan, Akdeniz'in yıldızı oldu. Özellikle ekonomik kriz sonrası pek çok ülkeden vizesiz turist kabul etmeye başlayan Yunanistan 6 milyon 949 bin turisti ağırladı.

Mevduat faizleri düşüyor! En iyi oranı veren banka bile yüzde 55 faiz veriyor!

Yastık altında parası olan pek çok kişi tarafından yakından takip edilen mevduat faizlerinde düşüş başladı. En iyi oran veren bankanın bile faiz oranı yüzde 55'e indi.

2023'te emekli olan EYT'liler bu yıl emlak vergisi ödemeyecek!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri ay sonunda sona erecek. 2023 yılında emekli olan EYT'liler bu yıl emlak vergisi ödemeyecek. İşte detaylar...

Evi ya da arsası olan emekliler aman dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman, emlak vergisinden kimler muaf?

Evi ve arsası olan emekliler emlak vergisi ile ilgili detaylar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Peki milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinden kimler muaf? 

Altın yükselişte! Elinde 1 gram bile altını olan acil baksın! 20 Nisan 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları

Son zamanların en iyi yatırım aracı olan altında yükseliş devam ediyor. Rekor üzerine rekor kıran altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Önceki gün 3 bin 990 liradan kapanan altından, hızlı bir hamle geldi. Peki, çeyrek ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç TL?

Dünyanın en iyi şehirleri listelendi, listede Türkiye'den bir şehir de var...

Dünyanın popüler dergilerinden biri olan TimeOut dergisinde dünyanın en iyi şehirlerini açıkladı. İngiltere merkezli medya kuruluşu olan TimeOut, dünyanın en iyi şehirlerini sıraladığı listeyi açıkladı.

Yatırımcılar için pasif gelir elde etmenin en iyi 6 yolu: Gayrimenkul de var!

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesinde akıllı yatırım ve iş kurma yoluyla servet oluşturmanın tanınmış bir savunucusu olan Robert Kiyosaki'nin pasif gelir akışları ile ilgili tavsiyeleri bulunuyor. İşte pasif gelir elde etmenin en iyi 6 yolu...

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi. Bundan sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar verecek.

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Tezsiz yüksek lisans yapmak isteyenler için ALES gerekli mi sorusu cevaplandı! İşte detaylar!

Lisans eğitimi tamamlandıktan sonra, akademik kariyerde ilerlemek ve not ortalaması iyi olan öğrenciler yüksek lisansa yönelmektedirler. Yüksek lisans, tezli yüksek lisans ve tezsiz yüksek lisans olarak ikiye ayrılmaktadır. Peki tezsiz yüksek lisans için ALES gerekli mi? İşte bu sorunun yanıtı…

Motorola hayranlarına müjde! 1 Haziran'da tanıtılacak... İşte Motorola Razr 2023

Motorola Razr ile alakalı sızıntılar gelmeye başladı. Pixel Fold ve Samsung Galaxy Z Fold 4 gibi daha büyük katlanabilirler, katlandığında standart bir telefon gibi çalışırken, kapaklı telefonlarda tipik olarak bildirimler için iyi olan bir ekran şeridi bulunur.

İşçi çifte bayram yaşayacak! Bu haber 700 bin kişiyi ilgilendiriyor

Yaşanan yüksek enflasyon karşısında maaşlara yapılacak olan zamlar vatandaşın gündeminden düşmüyor. 700 bin işçiyi yakından ilgilendiren yüzde 45 zam haberi ile alakalı gelişmeleri yakından takip den vatandaş, detayları merak ediyor.

Satın alabileceğiniz en iyi 20 telefon! İşte 5 Ocak 2023 fiyat listesi...

Akıllı telefon pazarındaki onlarca üretici, her yıl yüzlerce akıllı telefon çıkarıyor. Bu akıllı telefonlardan bazıları rafta "amiral gemisi" olarak biliniyor. Peki satışta olan en iyi telefonlar hangileri ve hangi özellikleriyle diğerlerinden ayrılıyorlar?

En iyi pile sahip 20 akıllı telefon! 18 Kasım 2022 fiyat listesi...

DxOMark en iyi pillere sahip akıllı telefonları duyurdu. Bu 20 telefonun bataryası çok güçlü liste başında ise iPhone yok! Peki, en iyi pile sahip olan akıllı cep telefonları hangileri?

turizmde iyi olan ülkeler Haberi

turizmde iyi olan ülkeler


Yılın ilk yarısında nüfusunun yarısı kadar turist ağırlayan Yunanistan, Akdeniz'in yıldızı oldu. Özellikle ekonomik kriz sonrası pek çok ülkeden vizesiz turist kabul etmeye başlayan ve fiyatlarda indirime giden 11 milyon nüfuslu Yunanistan 6 milyon 949 bin turisti ağırladı. Geçen yılın aynı döneminde 5 milyon 936 bin turist çeken Yunanistan turist sayısını yüzde 17.07 artırdı.


Türk turizmi yüzde 4.7 arttı 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre ocak-haziran döneminde, Akdeniz çanağında en çok turisti 28 milyon 18 bin kişi ile İspanya ağırladı. İspanya'yı 15 milyon 238 bin turist ile Türkiye izledi. Türk turizmi 6 aylık dönemde yüzde 4.73 büyüme yakaladı. 


Mısır yüzde 21 geriledi

İç karışıklıklar nedeniyle turist girişleri duran Mısır ise 6 aylık dönemi yüzde 25.19 gerileme ve 4 milyon 432...