29 / 04 / 2024

Tezsiz yüksek lisans yapmak isteyenler için ALES gerekli mi sorusu cevaplandı! İşte detaylar!

Tezsiz yüksek lisans yapmak isteyenler için ALES gerekli mi sorusu cevaplandı! İşte detaylar!

Lisans eğitimi tamamlandıktan sonra, akademik kariyerde ilerlemek ve not ortalaması iyi olan öğrenciler yüksek lisansa yönelmektedirler. Yüksek lisans, tezli yüksek lisans ve tezsiz yüksek lisans olarak ikiye ayrılmaktadır. Peki tezsiz yüksek lisans için ALES gerekli mi? İşte bu sorunun yanıtı…



Tezsiz yüksek lisans için ALES'in gerekli olup olmadığı pek çok lisans mezunu tarafından merak ediliyor. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerine başlamak için gerekli olan ALES, her yıl dönemsel olarak 3 kez yapılan bir sınavdır. Lisans mezunlarının girebildiği bu sınav, lisans üstü eğitim için gereklidir. Ancak tezsiz yüksek lisans için ALES şartı değişmektedir. 

Tezsiz Yüksek Lisans eğitiminde ALES şartı var mıdır?

Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi için ALES şartı yoktur. Ancak bazı üniversite kurumlarında bu şart değişebilir. Dolayısıyla bazı üniversitelerde Tezsiz Yüksek Lisans’ta ALES şartı söz konusu olabilir. ALES şartında üniversiteye göre daha düşük bir puan da kabul edilebilir. Bu nedenle Tezsiz Yüksek Lisans için başvurulan üniversitelerin şartları dikkate alınmalıdır. ALES şartının olup olmadığı bilgisine  ilgili üniversitenin resmi internet sitesinde veya eğitim birimlerinden ulaşılabilir. 


Geri Dön