18 / 05 / 2024

Turizmde yeni hedefler

Turizmde yeni hedefler

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'yi, turizm sektöründe kalıcı ve önemli adımlarla başarıya ulaştırmak için tüm enstrümanlarını etkin kullanacak...

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

Turizmde 30 milyon turistle yeni rekor kırıldı! En fazla hangi ülkelerden turist geldi?

2023 yılının 7 ayında 30 milyon 93 bin 446 turist sayısı ile 2019 yılındaki 26 milyon 524 bin rakamı aşılarak yeni bir rekor kırıldı. Turistlerin 26 milyon 766 bin 240'ı yabancılardan oluşurken, 3 milyon 327 bin 206'sı yurt dışı ikametli yurttaşlardan meydana geldi.

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Turizmci Recep Yavuz, “ Gelen turist sayısı 2017'de 375 bin, 2018'de 637 bin, 2019'da 719 bin, 2020'de 211 bin, 2021'de 83 bin olarak gerçekleşmişti. Böylelikle ağustos ayının sonu itibarı ile 805 bin turist ile bütün geçmiş yılların rekoru kırılmış oldu." Dedi. İşte haberin detayları!

Besa Grup yeni projeleri için düğmeye bastı! Konutta ve turizmde çalışmalar hızlandı! 

Besa Grup, 50 yıldır çok sayıda projeye imza attı. Besa Grup yönetim kurulu üyesi Efe Bezci, şirketin yeni yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Turizmde karavan dönemi başladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerden biri turizm oldu. Tüketiciler tatil yapabilecek miyiz, nasıl seyahat edeceğiz sorularına cevap arıyor. Salgın sonrası dönem, turizmde yeni alışkanlıkların ön plana çıkmasına yol açabilir...

Turizmde yeni tahsis ihaleleri gerçekleşecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi açılışında konuştu. Bakan Ersoy, ''Önümüzdeki yıl yeni tahsis ihaleleri gerçekleşecek'' diye konuştu.

Sakarya'da 2018 açılışların yılı olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2017 yılında şehrimizi yeni yatırımlarla buluşturduk. Şimdi yeni bir yıl yeni hedefler için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

49 yıllığına kiralanan otel ve arazilere süre uzatımı getirildi!

Turizmde yeni dönem başlıyor. 49 yıllığına kiralanan otel ve arazilere yeniden 49 yıllık süre uzatımı veya satın almanın yolunu açan düzenleme maddesini de içeren Torba Tasarı maddesi kabul edildi. 

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

Four Points by Sheraton, İstanbul'da 4 yeni otel açacak!

Er Yatırım'ın turizmde başlattığı yeni yatırım atağı hakkında konuşan Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat," 2018 yılında Kağıthane ve Gebze'de, 2019'da da İstanbul Kartal ve Ataşehir’de otel projelerimiz olacak. Toplam 300 milyon TL'ye mal olacak " dedi.

Bursa'da 10 yeni turizm tesisi açılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi termal turizmde yeni bir hamle başlattı. Belediye, termal kaynaklara sahip 10 ilçede yeni tesis açma kararı verdi.

9 yeni otel geliyor!

Şubat ayı teşvik verilerine göre, turizm yatırımları arttı. Verilere göre turizmde 9 yeni otel yatırımı için 645 milyon TL'lik teşvik belgesi alındı.

İşte 2016 yılının en başarılı 20 iş insanı!

Fortune Türkiye'nin bu yılkı "Yılın İş İnsanları" listesi, yeni hedefler ve yatırımlarla performansını artıran şirketlerin yıldızlaşan güçlü isimlerini bir araya getirdi. İşte o isimler...

Turizmde yeni hedefler Haberi

Turizmde yeni hedefler

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'yi, turizm sektöründe kalıcı ve önemli adımlarla başarıya ulaştırmak için tüm enstrümanlarını etkin kullanacak. 


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Ömer Çelik, turizmde 2014 sezonunda tüm başlıklarda zirveye ulaşılması için bürokratlarını harekete geçirdi.


2013'te başta büyük pazarlar olmak üzere 17 ülkede faaliyet gösteren tur operatörleriyle pazarlama ve reklam faaliyetleri gerçekleştiren Bakanlık, bu yıl da birlikte reklam faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürüyor. 


Bu çerçevede Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan başkanlığındaki heyet, Almanya'nın önde gelen yabancı tur operatörleriyle toplantılar gerçekleştirmek üzere, Türkiye'nin en önemli pazarı Almanya'ya gitti.


Türkiye'ye yönelik büyük turist hacmi olan tur operatörleriyle yapılacak görüşmelerde 2014 planları ve değerlendirmeleri masaya yatırılacak. Thomas Cook, Öger Tur, FTI, Der Touristik (REWE), Schauinsland Reisen, TUI, Alltours ve Studiosus Gruppenreisen'in bulunacağı görüşmelerde işbirlikleri konuşulacak. 


Almanya...