24 / 07 / 2024

turizmde zam

turizmde zam

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Mal Müdürlüğü, sahildeki turistik tesis, otel, motel, restoran ve eğlence merkezlerinin sahillerde kullandıkları kamu alanlarına ödenen ecrimisil bedelini yüzde 600 oranında arttırdı...

Yaz geldi, turizmde işe alımlar hızlandı!

Turizmde eleman arayışı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, bu yıl üç katına çıktı. 2014’ün ikinci çeyreğinde en çok iş ilanı verilen sektör turizm-otelcilik olurken, iş arayanların en fazla başvuru yaptığı sektör ise bankacılık-finans oldu...

Setur, Turizmde Erişilebilirlik Semineri'ni gerçekleştirdi!

Setur, Turizmde Erişilebilirlik Semineri'ni gerçekleştirdi. Setur, Engelsiz Erişim Derneği tarafından Yedinci Kemal Özceyhan Semineri kapsamında düzenlenen “Turizmde Erişilebilirlik Semineri”nde Engelsiz Erişim Derneği üyelerinin taleplerini dinledi.

Kira bedeli 1.000 TL olan kiracıya ne kadar zam yapılır?

Kiracıya yapılacak yıllık zam, ev sahibinin veya kiracının isteği doğrultusunda değil, Kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda yapılıyor. Peki, Kira bedeli 1.000 TL olan kiracıya ne kadar zam yapılır?

Kiraya zam nasıl yapılır?

Kiracıya yıllık belli bir oranda zam yapmak, ev sahibinin yasal hakları arasında yer alıyor. Peki yasal hak olarak belirtilen kira zammı nasıl yapılır? Kiraya zam hesabında hangi oranlar kullanılır?

İzmir'de suya yüzde 10 zam geliyor!

İzmir'de içme suyunun metreküp fiyatı 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 10 zamlanacak. Yeni tarifede konutlarda 20 metreküpe kadar kullanımda suyun metreküp fiyatı 3,12 TL’den 3,43 TL’ye çıkacak. 20 metreküp üzeri suyun fiyatına ise zam yapılmadı.

Ankara'da toplu ulaşıma zam!

Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu, toplu taşıma ücretlerine yüzde 15'i aşan oranlarda zam yaptı. Peki Ankara'da yeni toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu?

İşyeri kira zam oranları 2014!

İşyeri kiralamalarında artış oranlarının 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 8 sene sonra ÜFE oranlarına bağlanacak. Peki işyeri kira zam hesabı nasıl yapılır? İşte işyeri kira zam oranları 2014..

2014 Haziran'da kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Kira artış hesabında kullanılan ÜFE oranları dün TÜİK tarafından açıklandı. Ev sahibi ne kadar zam yapacak? 2014 Haziran'da kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte enflasyon oranları..

2014 Haziran kira zam oranı ne olacak?

Kira artış oranları, enflasyon oranları kapsamında her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. 2014 Haziran dönemine ait kira zam oranları dün açıklandı. Peki, 2014 Haziran kira zam oranı ne olacak?

Kira zam oranı hesaplama!

Kira sözleşmenizin Mayıs ayı itibarıyla sona erdiğini ve ev sahibinizin kira bedelinde zam yapmaya hazırlandığını farz edelim. Bu durumda ev sahibi en fazla ne kadar zam yapabilir? İşte kira zam oranı hesaplamaları..

Turizmde kadın istihdamının artırılması için 110 milyon Euro destek verilecek!

Turizmde kadın istihdamının artırılması için adım atan Kültür ve Turizm Bakanlığı, hazırladığı Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesiyle sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına 10 milyon avro hibe verecek.

The İstanbul Edition turizmde engelleri kaldırıyor!

The istanbul Edition, turizm sektöründeki engelli istihdamını arttırmaya ve sektörde fırsat eşitliği yaratmaya yönelik sunduğu 'Turizmde Biz de Varız' adıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesinin ilk mezunlarını verdi...

Mehmet İşler: Türkiye turizmde önemli destinasyon haline geldi!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler'e göre bulunduğumuz coğrafyadan Türkiye'yi çıkardığımız zaman burayı doldurabilecek başka bir ülke yok. Mehmet İşler, Türkiye'nin turizmde dünyada klasikleşmiş bir destinasyon merkezi.

turizmde zam Haberi

turizmde zam

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Mal Müdürlüğü, sahildeki turistik tesis, otel, motel, restoran ve eğlence merkezlerinin sahillerde kullandıkları kamu alanlarına ödenen ecrimisil bedelini yüzde 600 oranında arttırdı. Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ile turizmciler uygulamaya tepki gösterdi. 


Göltürkbükü Beldesi'nde 30 yıldır faaliyet gösteren Atılay Restoran işletmecisi Atılay Beytorun (50), "Sahili kullanıyoruz diyerek Mal Müdürlüğü ecrimisil yazmış. 2004- 2008 yılları arasında, üstelik iskelem varken 34 bin lira ecrimisil ödüyordum. 2009- 2013 yılları arasında bu rakam tam 173 bin 886 TL'ye yükseltildi. Üstelik iskelemi belediye 2008 yılında yıkmıştı" dedi.


Taraf...