30 / 04 / 2024

Turizmi Teşvik Yasası yetkileri

Turizmi Teşvik Yasası yetkileri

Turizmi Teşvik Yasası’nda değişiklik getiren teklif dün kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bazı özel yetkiler verildi...

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31551 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek onaylandı.

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik teklifi komisyon tarafından kabul edildi! 

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu tarafından kabul edildi.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında  turizmi teşvik yatırımları kapsamında öncelikli alanlar kapsamında değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişikliği yürürlüğe girdi!

"Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Turizm merkezlerinde bulunan Bakanlık tarafından turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar iki ay içerisinde tahsis edilecek.

Turizmi teşvik kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun!

Turizmi teşvik kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun bugünkü 30791 sayılı resmi gazetede yayımlandı.

Turizm teşviki yasalaştı!

Turizmi Teşvik Yasası’nda değişiklik getiren teklif dün kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bazı özel yetkiler verildi...

Ormanlardaki kamu tesisleri şirketlere mi tahsis ediliyor?

AKP’nin Meclis’e sunduğu Turizmi Teşvik Yasası’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Önerisi’nde kamuya ait taşınmazların özel sektöre verilmesine olanak sağlayan maddeler de bulunuyor.

Turizmi Teşvik Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi!

Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi meclise verildi. Turizm yatırımlarının artırılması amaçlanan teklif komisyona sunuldu. 

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

Yasemin Öney Cankurtaran'dan teşvik açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, teşvik yasası hakkında açıklamada bulundu. Cankurtaran, "49 yıl bedelsiz arsa tahsisi" düzenlemesinin de yer aldığına dikkati çekti.

Yatırımcıya esnek teşvik uygulaması geliyor!

Teşvik sisteminde yatırımcıya özel bir mekanizma üzerinde çalışılıyor. Başbakan Yardımcısı Canikli “Yatırımcının talebine göre teşvik uygulanacak. Kiminin SGK primini devlet karşılayacak, kiminin arsası bedava olacak” dedi.

Turizmi Teşvik Yasası yetkileri Haberi

Turizmi Teşvik Yasası yetkileri

AKP’nin Turizmi Teşvik Yasası’nda değişiklik getiren teklifi dün Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldü. Teklif kabul edildi ve yasalaştı. Buna göre; turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezlerindeki Hazine taşınmazlardan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca uygun görülenler iki ay içinde tahsis edilebilecek. Orman Genel Müdürlüğü sabit kıymetlerine alınan tesislerden konaklama amaçlı kullanılması mümkün olanlar ile mesire yerleri içerisindeki her tür ve kapasitede konaklama tesislerini tahsis etme yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilecek.

ALT YAPI BAKANLIKTAN

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; tapuya tescili mümkün olan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki tescil harici yerler ile kapanan yollar ve yol fazlalarının ise talep tarihinden başlayarak en geç 1 ay içinde Hazine adına tescili yapılacak ve işletmeye açılacak. Orman sayılan alanların...