06 / 05 / 2024

Turizmin transit merkezi

Turizmin transit merkezi

BALIKESİR'İN, İzmir, Ankara ve İstanbul üçgeni ortasında transit merkez görevini üstlenmesi ilin önemini artırıyor. Kent, tarih, turizm, doğal ve folklorik değerler bakımından zengin bir kültüre sahip.

Açılan Maraş, turizmin merkezi olacak!

KKTC’de önceki gün kısmen açılan Maraş’ta ‘hüzün turizmi’ merkezi haline gelmesi planlanıyor. 46 yıl önce kent sakinlerinin bıraktığı gibi kalan Maraş, açık hava müzesi görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekecek.

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

İzmir Çeşme'de yılın 12 ayı boyunca turizmin canlı kalmasını sağlayacak "termal sağlık merkezi" projesi için imzalar atıldı.

3. Havalimanı yatırımcı paratoneri oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı, İstanbul’u dünyanın transit merkezi yapacak. Yerli yabancı birçok yatırımcı, 3. Havalimanı çevresinde arsa arayışına başladı.

Karahayıt, Termal Kür Merkezi ile cazibe merkezi olacak!

DENİZLİ Valisi Ahmet Altıparmak, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'ye yakınlığı ve termal su kaynakları ile fiziksel tedavi amaçlı gelen turistlere hitap eden Karahayıt Mahallesi'nin bölgenin yenilenecek vizyonu ile termal turizmin merkezi olacağını söyledi.

Veysel Eroğlu: Sandıklı termal turizmin merkezi olacak!

Sandıklı'nın yakın gelecekte termal turizmde dünyanın en meşhur merkezlerinden biri olacağını aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İlçemizin turizm merkezi olması için oteller yapıldı" dedi

Bodrum'a 15 yeni konut projesi!

Turizmin önemli merkezi Bodrum, Mesa’dan Aksoy Holding’e, Seba’dan Dap Yapı’ya kadar birçok markalı inşaat şirketinin 15 yeni projesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Projeler yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da satışa sunuluyor.

Sakarya'nın 5 ilçesinde golf ve geriatri merkezi kurulacak!

Mahmut Kösemusul, “Akyazı, Hendek, Sapanca, Taraklı ve Karasu ilçelerimizde golf ve geriatri merkezi, kış sporları, süs bitkiciliği, doğa ve kongre turizmi ile termal turizmin, sahil turizminin canlandırılması noktasında önemli çalışmalar var

Esenyurt termal turizmin yeni merkezi olacak!

İstanbul'un yıldızı parlayan ilçelerinden Esenyurt, şimdi de sağlık turizmiyle gündeme gelecek. Üç yıl önce şans eseri bulunan termal suyla, belediye kısa süre içinde ilçede bir termal tesisi faaliyete soktu, ikinci tesis için ise hazırlıkları tamamladı.

Kadir'in Ağaç Evleri alternatif turizmin gözdesi!

TÜRKİYE'DE alternatif turizmin merkezi olarak gösterilen Antalya Olympos'taki ağaç evler yıllardır EMİTT'te ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Kadir'in Ağaç Evleri bu yıl da fuarda yerini alıyor..

Pamukkale termal turizmin merkezi olma yolunda!

Pamukkale termal turizmin merkezi olma yolunda ilerliyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçesi'nin termal turizmin başkenti olabilmesi adına, dünyanın önde gelen termal turizm merkezlerini mercek altına aldı.

Turizmin transit merkezi Balıkesir!

BALIKESİR'İN, İzmir, Ankara ve İstanbul üçgeni ortasında transit merkez görevini üstlenmesi ilin önemini artırıyor. Kent, tarih, turizm, doğal ve folklorik değerler bakımından zengin bir kültüre sahip.

Eko turizmin gözde merkezi İğneada oldu!

İğneada, Trakya'nın Karadeniz sahilinde bir kasabadır. İğneada halkının konukseverliği ve yerel nüfusun eko turizmin faydalarının bilincede olması eko turizmin gelişmesi açısından önemli bir olanak oluşturmaktadır...

Pamukkale yeniden termal turizmin merkezi olacak!

Eski çağlarda termal sağlık merkezi olan Pamukkale, asırlarlar sonra, eski kimliğini kazanacak. Çok uluslu oteller zinciri Hilton'un Denizli'de arsa aldığı, termal tedavi ve kür merkezi konseptinde bir otel yapacağı öğrenildi...

Turizmin transit merkezi Haberi

Turizmin transit merkezi

BALIKESİR'İN, İzmir, Ankara ve İstanbul üçgeni ortasında transit merkez görevini üstlenmesi ilin önemini artırıyor. Tarih, turizm, doğal ve folklorik değerler bakımından zengin bir kültüre sahip olan kentin en önemli turizm noktalarından biri Ayvalık. İlçe, 22 adasıyla birlikte sualtı dalış turizminin yanı sıra ziyaretçilerine alternatif spor faaliyeti de sunuyor. Kültürel değerlerle doğal değerlerin birleştiği Edremit ise Kaz Dağları'yla birlikte yaz-kış su kaynaklarını bünyesinde barındırıyor. Şahinderesi Kanyonu, Alp'lerden sonra en yüksek oksijene sahip. Kazdağları kendine özgü endemik bitki türleri ve şifalı otlarıyla da farklı bir turist profiline hitap ediyor. Ayı deresi, Sutüven Şelalesi, Şahinderesi Kanyonu, Sarıkız, Tozluyurt, Manastır Mevkii, Pınarbaşı, Hasan Boğuldu' da trekking, dağcılık ve jeep safariyle şehirde farklı sportif ve kültürel aktivitelerden yararlanılabiliniyor. 


CENNETTE 260'A YAKIN KUŞ TÜRÜ 


Kent, planör uçuşu,...