23 / 07 / 2024

Turizmin Türkiye istihdamındaki payı

Turizmin Türkiye istihdamındaki payı

AA muhabirinin, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) şubat ayı raporundan derlediği verilere göre, Son dört yılda turizmin toplam sigortalı istihdamındaki payı yüzde 5,9'dan yüzde 7,3'e yükseldi.

Yabancıya konut satışlarındaki düşüş 'Artık onlara bile Türkiye pahalı' dedirtti! 

Yabancıya konut satışı Ocak-haziran 2024 döneminde, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 45,7 düşüş gösterdi. Yabancıya konut satışlarındaki düşüş 'Artık onlara bile Türkiye pahalı' dedirtti. İşte vatandaşların konuyla ilgili yorumları...

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Tesla alacaklara kötü haber geldi! Türkiye fiyatlarındaki artış dudak uçuklatıyor!

Tesla araç almayı planlayanlara kötü haber geldi. Tesla Türkiye fiyatlarına zam yaptı. Elektrikli araç denince akla ilk gelen markalardan olan Tesla Türkiye fiyatlarını oldukça artırdı.

Otomobil devinden Türkiye başarısı! Tarihte bir ilk oldu

Citroen, mart ayında 5 bin 348 adetlik satış rakamıyla Türkiye pazarındaki bugüne kadar en yüksek aylık satışını yaptı. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! OECD ülkelerinde fiyatlar düşerken, Türkiye'de yıllık artış yüzde 153!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz devam ediyor. Peki konut fiyat artış oranları nasıl? Konout fiyatları neden artıyor?

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu!

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu. Türkiye; 50 milyar dolar büyüklüğündeki ikinci el araç pazarıyla Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından dördüncü sırada yer edindi.

Türkiye'de yılda ortalama 890 bin kişinin istihdamı hedefleniyor !

Türkiye'de istihdamın yeni Orta Vadeli Program (OVP) döneminde yıllık ortalama 890 bin kişi artırılması ayrıca nitelikli iş gücü için ise dijital dönüşüm ve salgın sürecinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlara göre çeşitli düzenlemeler yapılması planlanıyor. İşte detaylar…

Avrupa ülkesinden Türk vatandaşlara iş imkanı. Türkiye’den 2 bin işçi istihdam edecek

Federal Çalışma Ajansı, bir Avrupa ülkesinin Türkiye'den 2 bin işçi istihdam edeceğini duyurdu.

Amerikalı turistin dolar hesabı Türkiye'de vatandaşın yüreğini yaktı! Yarı yarıya diyerek paylaştı

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda yer alan ABD'li kadın turist Türkiye'de diş tedavisi için ödediği parayı açıkladı. Uçak bileti, tatil ve sağlık harcamalarını heaplayan kadın ABD ve Türkiye arasındaki uçuruma dikkat çekti. Video milyonlarca kez izlendi.

Volkswagen Taigo Türkiye yollarında! İşte Taigo 11 Nisan 2022 fiyat listesi!

Alman otomotiv devi Volkswagen'in Taigo modeli Türkiye yollarındaki son model olarak dikkat çekiyor. Peki Volkswagen Taigo fiyatı ne kadar? İşte Taigo 11 Nisan 2022 fiyat listesi...

Türkiye’de kira fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Türkiye’de kira fiyatlarındaki artış devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve Sahibindencom işbirliğiyle hazırladığı “sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık konut piyasasındaki değişimleri incelendi. İşte detaylar...

Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi rekora imza attı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi 2020 yılında 6.2 milyar dolara ulaşarak rekora imza attı.

Turizmin Türkiye istihdamındaki payı Haberi

Turizmin Türkiye istihdamındaki payı

AA muhabirinin, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) şubat ayı raporundan derlediği verilere göre, turizm sektörünün, ülke istihdamındaki payı artmaya devam ediyor. 


Son yıllarda, sektörün gösterdiği büyüme, kayıtlı ekonomiye geçişteki hızlanma gibi nedenlerle, özellikle yüksek sezonda sektörün toplam istihdamdaki yeri de yükseliyor.


2010'dan bu yana turizmin toplam sigortalı istihdamındaki payı yüzde  5,9'dan yüzde 7,3'e çıktı. 


-En fazla pay konaklama sektöründe


Bu dönemde, konaklama sektörünün payı ise yüzde 2'den yaklaşık yüzde 2,6'ya ulaştı. Yüksek sezonda, konaklamada çalışanların sayısı da 200 binden 326 bine ilerledi. Yiyecek içecek hizmetlerinin aldığı pay da yüzde 3'ten yüzde 3,7'ye yükseldi. 


Bu alanda çalışanların sayısı ise önemli bir artışla 301 binden 466 bine...