28 / 04 / 2024

Türk - Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi

Türk - Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi

Erdoğan, Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi temel atma törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bu eser çok işlevli niteliğiyle de milletimizin aynı zamanda bir yüz akı olacaktır" dedi.

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

ABD’de 300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. 

ABD'den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

Amerikan Merkez Bankası (FED) önümüzdeki birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'li emlak brokerları Türk yatırımcılara çağrıda bulunuyor ve bu büyük yatırım fırsatını kaçırmamalarını öneriyor.

Türk Amerikan Derneğinden İzmir'deki depremzedelere kira yardımı!

ABD'deki en eski Türk dernekleri arasında yer alan Washington DC merkezli Türk Amerikan Derneği İzmir'deki depremzedelere kira yardımı yaptı.

38. Amerikan-Türk Konferansı'nda inşaat ve altyapı sektörleri ele alındı!

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ilk kez sanal ortamda gerçekleştirilen 38'inci Amerikan-Türk Konferansı kapsamında, "Dijital Ekonomi" ile "İnşaat ve Altyapı" panelleri de gerçekleştirildi.

Türk ve Amerikan iş dünyası inşaat sektörünü değerlendirecek!

Türk ve Amerikan iş dünyası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenecek 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda, iki ülkenin ekonomik, ticari ve stratejik ilişkilerini değerlendirecek, inşaat sektörü de konuşulacak.

ABD'li gayrimenkul şirketleri Türk ortaklar arıyor!

Amerikan gayrimenkul şirketleri, ofis, otel ve ya konut yatırımlarını hayata geçirmek için Türk ortaklar arıyor. ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ sistemiyle, ABD’nin gelecek vadeden bölgelerinde gayrimenkul projeleri inşa edilecek.

ABD’ye Türk OSB’si!

Afrika, Avrupa ve Asya’da kurulan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), ABD ve Arjantin’e açılıyor. Türk- Amerikan İşadamları Derneği, ABD’de 8 milyar dolarlık Türk OSB’si kurmak çalışmalara başladı.

Türk gayrimenkul yatırımcısının gözü Florida'da!

Türk yatırımcıların yeni gözdesi haline gelen Amerika’nın Florida eyaletindeki yatırımlardan bahseden Florida Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erkan Nur, yatırımcıların Florida’ya akın ettiğini belirtti.

Türk-Amerikan Üniversitesi için çalışmalar başladı!

Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı Bora Gürçay, Türk-Amerikan Üniversitesi kurmak için yola çıktıklarını, bunun bir bilişim üniversitesi olacağını bildirdi.

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı!

ABD'nin başkenti Washington'a yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde bulunan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Maryland Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maryland'deki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin (Amerika Diyanet Merkezi) açılışına katılarak konuşma yaptı. Vatandaşlar açılışa ilgi gösterdi.

Türk müteahhitler Atlanta'daki inşaat sektöründe etkin!

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, "Atlanta’daki Türk- Amerikan Ticaret Odası ile yapılan anlaşma sayesinde ise orada yükselen inşaat sektörü için adımlar atılacak. Türk müteahhitler Atlanta'daki inşaat sektöründe etkin." dedi.

Türk vatandaşları kaç ülkeye vizesiz girebiliyor?

Amerikan Huffington Post sitesinde yayınlanan araştırmada, vizesiz seyahat özgürlüğü açısından en şanslı ülkelerin Finalandiya, İngiltere ve İsveç olduğu ortaya çıktı. Türk vatandaşları kaç ülkeye vizesiz girebiliyor?...

Türk - Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi Haberi

Türk - Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi temel atma törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, "Bu eser çok işlevli niteliğiyle de milletimizin aynı zamanda bir yüz akı olacaktır" dedi. Başbakan Erdoğan, Amerika temaslarının ilk durağında, buradaki Türk toplumu tarafından yaptırılan ve Türk hükümetinin desteğiyle yürütülen Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi projesinin temel atma törenine katıldı.


Erdoğan, törende yaptığı konuşmaya, merkezin projesini başlatan, arsasının alımında ve projenin geliştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Bir iftar programı için 7 yıl önce bölgeye geldiğini anlatan Erdoğan, "Adeta gecekondu gibi bir yerde bir iftar yaptık. O akşam bu projenin aslında zihinsel oluşumunu, kurgusunu tesis ettik" diye konuştu.


Türk kültürüne yakışır, büyük bir kültür ve medeniyet merkezi kurulması konusunda süreci hızlandırdıklarını kaydeden Erdoğan, "İnanıyorum ki bu...