02 / 05 / 2024

Türk-Amerikan Üniversitesi

Türk-Amerikan Üniversitesi

Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı Bora Gürçay, Türk-Amerikan Üniversitesi kurmak için yola çıktıklarını, bunun bir bilişim üniversitesi olacağını bildirdi.

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

ABD’de 300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. 

ABD'den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

Amerikan Merkez Bankası (FED) önümüzdeki birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'li emlak brokerları Türk yatırımcılara çağrıda bulunuyor ve bu büyük yatırım fırsatını kaçırmamalarını öneriyor.

Türk Amerikan Derneğinden İzmir'deki depremzedelere kira yardımı!

ABD'deki en eski Türk dernekleri arasında yer alan Washington DC merkezli Türk Amerikan Derneği İzmir'deki depremzedelere kira yardımı yaptı.

38. Amerikan-Türk Konferansı'nda inşaat ve altyapı sektörleri ele alındı!

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ilk kez sanal ortamda gerçekleştirilen 38'inci Amerikan-Türk Konferansı kapsamında, "Dijital Ekonomi" ile "İnşaat ve Altyapı" panelleri de gerçekleştirildi.

Türk ve Amerikan iş dünyası inşaat sektörünü değerlendirecek!

Türk ve Amerikan iş dünyası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenecek 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda, iki ülkenin ekonomik, ticari ve stratejik ilişkilerini değerlendirecek, inşaat sektörü de konuşulacak.

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Türk Kızılay'ın Diyarbakır'daki gayrimenkulü aşevine dönüştürülecek!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Diyarbakır ili, Sur ilçesi, Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan gayrimenkulü kan merkezine dönüştürecek.

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi...

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruldu!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi 1 milyon TL yatırım bedeliyle kuruldu.

Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi! 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi.

ABD'li gayrimenkul şirketleri Türk ortaklar arıyor!

Amerikan gayrimenkul şirketleri, ofis, otel ve ya konut yatırımlarını hayata geçirmek için Türk ortaklar arıyor. ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ sistemiyle, ABD’nin gelecek vadeden bölgelerinde gayrimenkul projeleri inşa edilecek.

ABD’ye Türk OSB’si!

Afrika, Avrupa ve Asya’da kurulan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), ABD ve Arjantin’e açılıyor. Türk- Amerikan İşadamları Derneği, ABD’de 8 milyar dolarlık Türk OSB’si kurmak çalışmalara başladı.

Özbekistan'da Türk Dili ve Kültürü Merkezi açıldı!

Özbekistan'daki Alişir Nevai Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi'nde Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği tarafından donatılan Türk Dili ve Kültürü Merkezi hizmete açıldı.

Türk-Amerikan Üniversitesi Haberi

Türk-Amerikan Üniversitesi

Türkiye'yi ziyaret eden Brilliant onuruna Türk-Amerikan İş Adamları Derneği (TABA) tarafından Feriye Lokantası'nda etkinlik düzenlendi.


Etkinlikte konuşan Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı Gürçay Türk-Amerikan Üniversitesi kurmak için yola çıktıklarını, bunun bir bilişim üniversitesi olacağını bildirdi.


Gürçay, üniversitenin bölgeye hitap edeceğini ve Üçüncü Havalimanı'na yakın olacağını kaydederek, anlaşmaların büyük kısmını yaptıklarını, gerekli izinleri aldıktan sonra üniversiteyi hayata geçireceklerini aktardı.


Enerji ve emlak-gayrimenkul sektörlerinde de işbirliği ile yatırım imkanlarının konuşulacağını dile getiren Gürçay, ticaret potansiyelinin birçok alandaki iş birlikleri ve yatırımlarla artırılabileceğini...