03 / 05 / 2024

Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi

Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği İzmir Şubesinin düzenlediği 2.Türk - Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesine, 22 Arap ülkesinden 600 kişilik alım heyeti katılacak...

Enflasyon sepetinde gıda ve konutun ağırlığı azaltıldı! TÜİK'ten yeni yıl güncellemesi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon sepetinde güncellemeye gitti. Buna göre sepete eklenen maddeler olurken, gıda ve konutun ağırlığı azaltıldı. İşte detaylar...

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Save İnşaat Taahhüt Makine Temizlik Gıda Hizmetleri İthalat Ve İhracat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Save İnşaat Taahhüt Makine Temizlik Gıda Hizmetleri İthalat Ve İhracat Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Serdal Adalı tarafından kuruldu.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

2028 yılı için rekor hedef! Gıda ve tarımda ihracat 50 milyar dolar olacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, geçen yıl 27 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünü ihraç edildiğini belirterek, “2028 için gıda ve tarım ihracatını 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Çakıroğlu Altyapı İnşaat Petrol Maden Taahhüt Turizm Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş'nin merkez nakli yapıldı!

Çakıroğlu Altyapı İnşaat Petrol Maden Taahhüt Turizm Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Çakıroğlu Altyapı İnşaat'ın merkezi Sultanbeyli'de yapıldı.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Alarko gıda ve tarım yatırımlarında hızlanacak!

Gıda ve tarım sektörlerinin önemi tüm dünyada giderek artarken, Türkiye'nin dev kuruluşlarından biri olan Alarko Holding bu alanlardaki yatırımlarını hızlandıracağını açıkladı.

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının Ekim ayında, Eylül 2022'ye göre 0,1 puan gerilediğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Başoğlu Gıda Ve Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Başoğlu Gıda Ve Turizm Limited Şirketi Bakırköy'de Adem Kulakcı tarafından tarafından kuruldu.

İngiltere'de enflasyon son 40 yılın zirvesinde! Artışa en çok katkı enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatlarından!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de enflasyon, Mayıs ayında yüzde 9,1'e yükselerek, son 40 senenin  en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede enflasyondaki artışa en fazla katkıyı da enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatları verdi.

Gıda ve akaryakıt fiyatlarında kötü haber! Fiyat artışları beklenenden fazla olacak

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki enflasyonist baskının beklenenden daha fazla süreceği açıklandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2022 enflasyon raporunu açıkladı.

Tarım Kredi Kooperatif temel gıda ve sebze meyve ürünlerinde kampanya başlattı! İşte 14 Nisan 2022 fiyat listesi...

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif market, temel gıda ve sebze meyve fiyatlarında indirim başlattı.  Peki hangi ürünlerin fiyatları düştü? İşte 10 Nisan 2022 fiyat listesi...

Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi Haberi

Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi

İŞ dünyasının Arap ülkeleri ile ilişkilerinin geliştirilmesi adına zirveler düzenleyen TURAB (Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği) İzmir Şubesi, 1-4 Aralık tarihlerinde İzmir Çeşme Sheraton Otel'de Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi'ne evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. 


Geçen yıl ilki düzenlenen ve önemli iş bağlantılarının kurulduğu zirvenin ikincisine 100 Türk işadamı, 22 Arap ülkesinden gelecek 600 kişilik alım heyetiyle buluşacak. Bu yıl 28-30 Nisan tarihlerinde Yapı-İnşaat Malzemeleri & Teknolojileri Fuarı'na 500 Arap firmasının katılımını sağlayan TURAB, önümüzdeki yıl da makine sektörüne yönelik bir zirve hazırlamayı hedefliyor. TURAB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar, Türk işadamlarına Arap işadamlarıyla diyalogu sıcak tutmaları çağrısı yaptı. Attar, "Şu anda hazırladığımız 2. Gıda Zirvesi'ne 600 Arap işadamı, bakanlar ve büyükelçiler katılacak. 


Türkiye'den de 5 bakanı zirveye davet ettik. Zirvede...