14 / 05 / 2024

türk çeliğine anti-damping

türk çeliğine anti-damping

Amerika Birleşik Devletleri, serbest piyasa ekonomisine uyulmadığı gerekçesiyle Türkiye’den yapılan çelik boru ithalatına anti-damping vergisi getirdi. Türk çelik üreticileri anti-damping vergi kararına itiraz edecek.

Türk Kızılay, Sakarya'da bahçeli ev satıyor! Konut sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat!

Türk Kızılay Sakarya Şubesi, Sakarya ili, Erenler ilçesi, Erenler mahallesinde yer alan bahçeli kargir ev niteliğindeki konutu satıyor. Peki Sakarya Erenler'de yer alan konutun fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kahvesiz yaşayamam diyenler dikkat! Bol köpüklü Türk kahveleriniz Arzum'dan! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi 

Kahve severler için geliştirilen teknolojisi ile Arzum, 4 fincan kapasiteli Türk kahve makinesini tüketicisi ile buluşturuyor. Otomatik kapanma özelliğine sahip kahve makinesi üstün önlem teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekiyor.

İsrail’in çelikte tercihi Türkiye! 1.2 milyar dolarlık ithalat!

Türkiye Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Türk çeliğinin İsrail pazarlarında yüzde 65’ine sahip olduğunu ifade etti. İşte detaylar…

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Ukrayna krizi Türk müteahhitleri nasıl etkileyecek?

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Ukrayna'daki krizin Türk inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğine dikkat çekerek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Libya'dan Türk müteahhitlere yeşil ışık!

Libya heyeti Türk iş insanlarını ve şirketlerini yeniden ülkede görmek istediğine dikkat çekerek özellikle inşaat, üstyapı, altyapı ve çöp geri dönüşümü konularıa ilişkin yatırım çağrısı yaptı. 

Türk Çimento Sektörü Karbon Yol Haritası yıl sonunda açıklanacak!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanlarında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı olma özelliğine sahip olan “DIGITALCEM”i gerçekleştiriyor.

Türk çeliğine set çeken AB’de fiyatlar artıyor!

Avrupa rulo çelik piyasası 2021’e daha yüksek fiyatlarla girdi. Türk çeliğine anti damping vergisi uygulama kararı veren AB’de yerli üretici talebi karşılamakta yetersiz kalınca fiyatlar yükselmeye başladı.

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası!

Hindistan'ı Çin'e bağlayan, dünyanın 3 bin metre ve üzeri irtifalardaki en uzun tünel olma özelliğine sahip tünelde Türk teknolojileri kullanılıyor. Tünelin yazılımını ve elektromekanik sistemleri Savronik Şirketler Grubu tarafından yapıldı. 

Türk şirketleri, Güney Kore ile inşaat projelerinde iş birliği yapabilir!

Türk şirketlerinin Güney Kore şirketleriyle üçüncü ülkelerde iş birliğine ve ortak yatırımlara açık ve istekli olduğunu dile getiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bunun özellikle yurt dışı müteahhitlik sektörleri ve inşaat projelerinde olduğu gibi diğer sektörlerde de yapılabileceğini anlattı. 

ABD'nin Türk çeliğine yönelik ilave vergi kararı anayasaya aykırı bulundu!

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den ithal edilen çeliğe yönelik olan gümrük vergisini iki misline çıkarma kararının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. 

Türk çelik sektörü 'damping'e karşı ayağa kalktı!

Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerde damping yapıp yapmadığını tespit etmek için için başlatılan resmi soruşturmaya Türk çelik sektörüde katıldı.

Türk Hava Kurumu'ndan Kütahya'da satılık gayrimenkul!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Kütahya Merkez Alipaşa Mahallesi'nde yer alan iki katlı bahçeli kargir binayı satışa çıkardı. 

türk çeliğine anti-damping Haberi

türk çeliğine anti-damping

Türk çelik boru üreticilerine ABD’den kötü haber geldi. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Türkiye dahil altı ülkeden yapılan çelik boru ithalatına anti-damping vergisi getirilmesine karar verdi. Komisyon’un kararına göre Türkiye, Hindistan, Güney Kore, Tayvan, Ukrayna ve Vietnam’dan ithal edilen çelik ürünlerine gümrük vergisi uygulanacak.


Komisyonun kararı üzerine ABD Ticaret Bakanlığı yuvarlak çelik boru ürünlerinde gümrük vergisini yüzde 118’e kadar yükseltme yetkisini kullanabilecek. Amerikalı çelik şirketleri petrol ve doğalgaz sektöründe kullanılan çelik borularda ithalatın çok yükselmesi üzerine 2013 yılında şikayette bulunmuşlardı. ABD Ticaret Bakanlığı, geçen Nisan ayında da Türkiye’den ithal edilen bazı çelik türlerine anti-damping vergisi koymuştu. ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret Dairesi, yerli çelik üreticilerinin şikayeti üzerine başlattığı anti-damping soruşturmasının, Türkiye ve Meksika ile ilgili bölümünü sonuçlandırmış ve Türkiye ve Meksika’dan...