28 / 04 / 2024

İsrail’in çelikte tercihi Türkiye! 1.2 milyar dolarlık ithalat!

İsrail’in çelikte tercihi Türkiye! 1.2 milyar dolarlık ithalat!

Türkiye Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Türk çeliğinin İsrail pazarlarında yüzde 65’ine sahip olduğunu ifade etti. İşte detaylar…



Çelik İhracatçıları Birliği’nin (ÇİB) açıklamalarına göre, ÇİB heyeti, 17 firmadan 28 kişinin katılımı ile yeni iş birlikleri ve ortak yatırımlar için görüşmeler oldu.

ÇİB'in İsrail'de yaptığı temaslar kapsamı bütününde B2B görüşmeler ile iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması hedefler arasında.

İki ülke arasında karşılıklı şekilde ticaret istatistikleri incelendiği zaman İsrail'in Türkiye'den en çok ithalat gerçekleştirdiği sektörün açık ara çelik olduğu açıklanırken, çelik sektörünü sırası ile otomobil ve plastik ürünleri takip etti. İsrail'in Türkiye'ye olan ihracatında ise muhtelif kimyasal, mineral yakıt ve çelik hurdası yer aldı.

İsrail’in çelikte tercihi Türkiye! 1.2 milyar dolarlık ithalat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön