02 / 05 / 2024

türk çimentosu ırak

türk çimentosu ırak

Çimento üreticileri, İran’ın güçlü çimento sektörünün sert rekabetiyle karşı karşıya. Türk üreticiler Irak’ta büyük pazar kaybı yaşadı. İç pazar da altında, bakanlık önlem planlıyor.

Türk Boğası Tümosan 8000 serisinde aylık fiyat artışı 23 bin TL’yi buldu! İşte 3 Ekim 2022 Tümosan fiyat listesi   

Tümosan 8000 serisi sağlam arazi tutuşu, dinamizm ve güçlü çekiş kabiliyeti ile her geçen gün çiftçileri kendine daha fazla hayran bırakıyor. Türk çiftçisinin ihtiyaç duyduğu tüm işlevsel kabiliyetlerin bulunduğu 8000 serisi 5 ayrı modelde üretiliyor. Siz de bir Tümosan sahibi olmak için fazla bekle

Irak'ta Türk şirketin inşa ettiği hastane hizmete açıldı!

Irak'ın Zikar (Nasıriye) vilayetinde Türk Universal Acarsan Şirketi tarafından inşa edilen hastane hizmete açıldı...

Türkçimento: Dünyanın en ucuz çimentosu Türkiye'de!

Türkçimento Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, çimento sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Suudiler Türk müteahhitlerini devre dışı bırakıyor!

Türk mallarını boykot kararı alan Suudi Arabistan, Türk müteahhitleri de boykot ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin ülkede 2018'de yaklaşık 3 milyar dolarlık iş aldıklarını fakat rakamın 2020'nin ilk 8 ayında 21 milyon dolara düştüğünü belirtti. 

Suudiler Türk şirketlerini ihale dışı bırakıyor!

Türkiye’de konut projelerinin devamlı müşterisi haline gelen Türkiye ile Suudi Arabistan arasında ilişkiler kötüleşti. Suudiler şimdi de Türk şirketlerini ihale dışı bırakıyor.

Türk inşaat firmalarının Irak yatırımları yaklaşık 6 milyon dolar!

Türk inşaat firmalarının Irak'ta yaptığı inşaat yatırımlarının değeri yaklaşık 6 milyon dolar. Bölgede yapılan fuarlar yatırımcılar için fırsat kapısı oluyor. 

Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık proje üstlendi!

Irak-Türkiye bağlarının güçlenmesi adına Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık 987 proje yapacak. 

Türk müteahhitleri Irak'ta nasıl rol alabilir?

Dünyada Çin’in ardından ikinci sıraya yerleşen Türk müteahhitler Irak'ı yeniden inşa etmeye hazırlanıyor. Türk müteahhitler, 90 milyar doları bulan yeniden imar çalışmalarından pay alacak.

Irak, Türk müteahhitlerine borcunu ödemeye başlıyor!

Irak’tan alacaklarını tahsil edemeyen Türk iş adamlarına müjdeli haber geldi. Irak hükümeti, Kürt Bölgesi’nin borçlarının ödenmesi için 100 milyon dolar tahsis etti..

Türk müteahhitlerin gözü Libya ve Irak yol haritasında!

TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin 1972'de yurt dışında faaliyete başladıkları ilk ülkenin Libya olduğunu belirterek, "Libya'da Türk firmalarının yarım kalan projelerinin tutarı 19 milyar dolar" dedi.

Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip!

Irak’ın yeniden inşası için Ulusal Yatırım Komisyonu 157 projelik bir liste yayınladı. Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip. 

Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor!

Irak’taki inşaat projelerinin büyük kısmının Türk şirketleri tarafından yapıldığını belirten IRAQ BUILD fuarının milli katılım organizatörü Expotim’in Genel Müdür Vekili Çağatay Erşahin, "Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor" dedi.

türk çimentosu ırak Haberi

türk çimentosu ırak

İran, çimentoda Irak pazarını kaptı, iç pazar da altında, bakanlık önlem planlıyor. 


Çimento üreticileri, İran’ın güçlü çimento sektörünün sert rekabetiyle karşı karşıya. Türk üreticiler Irak’ta büyük pazar kaybı yaşadı. Irak’a 5 milyon ton ihracat yapan Türk üreticilerin ihracatı durma noktasına geldi. Bu pazar kaybedildi. Bir başka tehdit daha belirdi. İran ile yapılan Tercihli Ticaret Anlaşması sonrası gümrükler indirildi. Pazarlar karşılıklı açılıyor. Şimdi, İran’ın düşük enerji maliyetinin avantajıyla Türkiye’nin doğu bölgelerine girmesi gündemde. Bu risk gerçeğe dönerse Irak’ta pazar kaybeden bölge üreticileri, kendi iç pazarlarında da kayıp yaşayabilecek. 


İran’ın nükleer programı nedeniyle karşı karşıya kaldığı ekonomik ambargolar, yavaş yavaş kalkıyor. Bu gelişme İran’ı dünya pazarlarına açıyor. Bir yandan da Türkiye ile İran arasında geçen yıl yapılan ve bu yıl başında yürürlüğe giren...