28 / 04 / 2024

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.



Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberine göre; Çevre ve şehircilik alanında iki ülke arasında dayanışma yapılacak.  TOKİ  ve özel sektör, Libya'nın yeniden imar edilmesinde görev alacak, konut yapılmasında kardeş şehirler seçilecek.

Türk müteahhitler gözünü Libya ya dikti!

16 milyar dolarlık yeni projeleri var

Libya’da 2011 yılının Şubat ayında başlayan iç karışıklık sürecinde Türk müteahhitlik firmaları, şantiyelerinin yakılyıkılması ve yağmalanmasının ardından işlerini yarıda bırakmıştı ve böylece ülkede çalışan 25 bin Türk işçi Türkiye’ye geri gelmişti. 

100’den fazla Türk şirketinin, Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar civarında hesaplanıyor. Bu kapsamda tahsil edilmemiş hak ediş alacaklarının 1 milyar dolar civarında, devam eden işlere ait avans ve kesin teminat tutarının yaklaşık 1,7 milyar dolar, tahmini makine, ekipman ve benzeri envanter ile diğer hasarlar toplamının yaklaşık 1,3 milyar dolar olduğu belirlendi. 

Türk müteahhitler gözünü Libya ya dikti!

Alacakların tahsili için hükümetler kapsamında izlenecek yollar hazırlandı. 

Libya’da günümüzde yeni yapılacak 180’i aşkın projenin bedeli ise 16 milyar dolara ulaşıyor. Türk müteahhitler bu 16 milyar dolardan pay almayı istiyor.

Türk müteahhitlerin gözü Azerbaycan’da!

Türk müteahhitlerin Libya'daki sorunları çözülüyor! 


Geri Dön