05 / 05 / 2024

Türk ekonomisi 2015 büyüme

Türk ekonomisi 2015 büyüme

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Kıdemli Türkiye Analisti Alpona Banerji, Fed'in olası faiz artışının kırılganlıkları artırabileceğini belirterek,"Türkiye ekonomisinin gelecek yıl yüzde 2,8 büyümesini bekliyoruz" dedi...

Morgan Stanley'den şok Dolar/Türk Lirası tahmini: Yıl sonunda 28 TL! Doların yükselişi durdurulamayacak!

Morgan Stanley, Türk ekonomisi ve para politikasıyla ilgili raporunda, Türk Lirası'nın değer kaybedeceği ve dolar kurunun yıl sonunda 28 seviyesine ulaşacağı öngörüsünde bulundu. İşte ayrıntılar...

Türk çimento sektörü 2021 yılından umutlu!

Türk Çimento Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, 2020'nin hem Türkiye hem de dünya ekonomisi için zorlu geçtiğini dile getirerek "Tek hedefimiz çimento sektörü olarak en az hasarla bu dönemi atlatmak olmalı." dedi.

Hazine yetkilisi: Suriye operasyonu Türk ekonomisi üzerinde kalıcı olumsuz etki yaratmaz!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Barış Pınarı Harekatı’nın Türkiye ekonomisi üzerinde ‘kalıcı olumsuz bir etkiye yol açmasını beklemediği’ belirtildi.

Londra Finans Merkezi Başkanı: Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi!

Londra Finans Merkezi Başkanı Estlin, "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" şeklinde konuştu...

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi arasında 46 Türk var!

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2015 yılında 40 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2016 yılında 46 oldu.

Yabancılardan Türk şirketleri için 18.9 milyar lira yatırım!

Rekabet Kurumu’nun 2016 raporu yayınlandı. Rapora göre, yabancılar Türk şirketlerini devralmak için 2016’da yaptığı yatırım tutarını 2015’e göre üçe katladı. Yatırım 18.9 milyar lira oldu.

Türkiye ekonomisi bu yılın ilk yarısında yüzde 3.9 büyüdü!

Türkiye'de 1 Kasım 2015 seçimlerinden bu yana geçen 1 yıllık dönemde ekonomide birçok düzenlemeye imza atıldı. Türkiye ekonomisi bu yılın ilk yarısında yüzde 3.9 ile Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerin 2.5 katı hızla büyüdü.

Dünyanın En Büyük Uluslararası Müteahhidi listesindeki 40 Türk firma!

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2014 yılında 42 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2015 yılında 40 oldu.

Türkiye ekonomisi 2015'te yüzde 4 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2015 yılında tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 4 ile tahminlerin üstünde büyüdü. Bu büyüme hızıyla Türkiye, G20 4'üncüsü oldu. Yüzde 2.4 büyüyen ABD'yi ve Avrupa ülkelerini geride bıraktı.

Standartlara uymayan çatılar Türk ekonomisine zarar veriyor!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, standartlara uymayan ve yalıtımı bulunmayan çatıların en büyük zararı, Türk ekonomisi ve tüketici bütçesine verdiğini söyledi.

Türk Yapı Sektörü, 2016’da yüzde 5 büyüyecek!

2015 yılında gerçekleştirdiği 19 milyarlık dolarlık ihracat ile dünyada 9. sırada yer alan Türk Yapı malzemeleri sektörü 2016 yılında Afrika ve Latin Amerika pazarlarına açılıp, ihracatını yüzde 5 büyütmeyi hedefliyor.

Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu açıklandı!

YEM tarafından hazırlanan "Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu"na göre dünya genelinde inşaat harcamaları 2015 yılında nominal olarak değer bazında yüzde 4 büyüdü ve 9,72 trilyon dolara ulaştı.

Ekonomistler Türk yapı sektörünü 25 Şubat'ta değerlendirecek!

25 Şubat 2016 Perşembe günü “Ekonomistler Türk Yapı Sektörünü Değerlendiriyor / Türk Yapı Sektörü 2015 Analizleri ve 2016 Öngörüleri” konulu düzenlenecek etkinlikte Ekonomist ler raporu 2016 yılının öngörüleriyle birlikte değerlendirecekler.

Türk ekonomisi 2015 büyüme Haberi

Türk ekonomisi 2015 büyüme

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Kıdemli Türkiye Analisti Alpona Banerji: "Türkiye ekonomisinin gelecek yıl yüzde 2,8 büyümesini bekliyoruz" dedi.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Kıdemli Türkiye Analisti Alpona Banerji, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) olası faiz artışının kırılganlıkları artırabileceğini belirterek, "Türkiye ekonomisinin gelecek yıl yüzde 2,8 büyümesini bekliyoruz" dedi.


Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin 5 Aralık Cuma günü değerlendirme yapması beklenen Moody's'in Kıdemli Analisti Banerji, 2015 yılına ilişkin öngörülerini AA muhabiriyle paylaştı.


Gelecek yıl Fed'in faiz artışı ilişkili zorlukların, büyüme modelinin dış finansmana olan bağlılığı göz önüne alındığında, diğer gelişmekte olan ülkelerle birlikte Türkiye ekonomisinin şoklara karşı kırılganlığını artıracağını belirten Banerji, Türkiye'nin ekonomik büyümesine ilişkin şunları söyledi:


"2014 sonu itibariyle Türkiye'deki ekonomik büyümenin, azalan sermaye girişi, yüksek enflasyon ve faiz oranları nedeniyle güçlenmesi...