21 / 05 / 2024

türk eximbank faiz oranları

türk eximbank faiz oranları

Ticaret Bakanı Pekcan, Türk Eximbank'ın ihracata olan desteğini döviz kredilerinde yeni faiz indirimleriyle artırarak sürdürdüğünü belirterek, söz konusu kredilerde 60-140 baz puanlık faiz indirimi yapıldığını açıkladı.

1 milyon Türk Lirası'nın faiz getirisi ne kadar? Banka banka oranlar ve getirileri...

Merkez Bankası'nın son faiz artırımı ile yüzde 52'yi aşan Türk Lirası mevduat faizleri, yeni sene ile birlikte azaldı. Buna göre, faiz oranları yüzde 40’ın altına kadar inerken bankaların yeni oran ve getirileri de açıklanıyor. İşte haberin detayları...

Elindeki doları satıp Türk lirası yaparak faize koyanlar dikkat! Artık sona erdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsi zorunlu karşılıklara uyguladığı faiz oranını sıfıra çekerken gerçek kişilerde dövizden dönüşüme uyguladığı ilave faiz ödemesini de sonlandırdı.

Türk müteahhitlerin teminat mektubu sıkıntısını Türk Eximbank çözecek!

Türk müteahhitlerin uzun süredir dile getirdiği "Eximbank teminat mektubu versin" talebi karşılık buldu. Müteahhitler taleplerini 10 başlık altında topladı. 

Ruhsar Pekcan: Türk Eximbank 60-140 baz puan faiz indirimine gitti!

Ticaret Bakanı Pekcan, Türk Eximbank'ın ihracata olan desteğini döviz kredilerinde yeni faiz indirimleriyle artırarak sürdürdüğünü belirterek, söz konusu kredilerde 60-140 baz puanlık faiz indirimi yapıldığını açıkladı.

Türk Eximbank marka kredisi desteğini artırıyor!

Türk Eximbank Genel Müdürü Güney "Uzun süredir 3 yıl vade ile sınırlı olan marka kredimizin toplam vadesini azami 10 yıla çıkardık. Ayrıca 10 yıl vade 3 yıla kadar da geri ödemesiz dönem içeriyor." ifadesini kullandı.

Türk konut sektörüne Çinli ilgisi!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını 0.99’a indirmesi konut sektöründeki satışları da artırdı. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, Uzakdoğulu yatırımcı için Türk konut sektörünün cazip olduğunu söyledi.

Türk Eximbank'tan döviz kredilerinde 90 baz puana varan indirim!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk Eximbank'ın Türk lirası kredi faizlerinin ardından döviz kredilerinde de bugün itibarıyla 90 baz puana varan indirim yapıldığını bildirdi.

Kuveyt Türk kampanyalı konut kredisi oranları!

Kuveyt Türk Bankası kampanyalı konut finansmanı ürünü için kar payı oranlarını yüzde 1.08’e kadar düşürdü. Söz konusu oran özel bankalar arasındaki en düşük konut kredisi faiz oranı oldu...

Kuveyt Türk konut finansmanı oranları yüzde 1.11’e düştü!

Kuveyt Türk Katılım Bankası konut finansmanı kar payı oranlarını yüzde 1.11'e düşürdü. Söz konusu oran özel bankalar arasında görülen en düşük konut kredisi faiz oranı oldu.

Kuveyt Türk konut finansmanı oranlarında indirim!

Kuveyt Türk konut finansmanı kar payı oranlarında indirim uyguladı. Banka özel bankalar arasındaki en düşük faiz oranını kullandırmaya başladı...

Türk Eximbank kredi faiz oranlarını düşürdü!

Türk Eximbank, 1 yıl vadeli TL kredi faiz oranını yaklaşık 1 puan indirim ile yüzde 10,65'e indirdi.Türk Eximbank'tan yapılan açıklamada ihracatçı KOBİ’lere ve yüksek teknolojili ürün ihracatı yapan firmalara yönelik olarak kullandırılan 1 yıl vadeli TL kredilerin faiz oranı yüzde 10,65'e düşürüldü.

Murat Çetinkaya:Türk lirası referans faiz oranı TLREF'i oluşturduk!

Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya, uluslararası standartlarla uyumlu bir Türk lirası referans faiz oranı olan TLREF'i oluşturduklarını söyledi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası konut finansman payını 8 puan düşürdü!

Kuveyt Türk Katılım Bankası konut finansmanı kar payı oranlarını bugün 8 puan daha düşürdü. Banka özel bankalar arasında en düşük konut kredisi faiz oranını kullandırmaya başladı.

türk eximbank faiz oranları Haberi

türk eximbank faiz oranları

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yazılı açıklamasında, 2019 yılında ihracata 44,1 milyar dolarlık destek sağlayan Türk Eximbank'ın 2020'de 28,9 milyar dolar nakdi kredi ve 21,1 milyar dolar sigorta/garanti olmak üzere toplam 50 milyar dolarlık bir hacimle ülke ihracatının yüzde 26,3'üne destek sağlamayı hedeflediğini ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türk Eximbank'ın ihracatçıların gerek Türk lirası gerekse döviz kredilerini daha düşük maliyetlerle kullanabilmesine yönelik faiz düzenlemelerine devam ettiğini vurgulayan Pekcan, bankanın en son Aralık 2019'da ihracat döviz kredilerinde vade ve türlerine göre değişen oranlarda 100 baz puana varan faiz indirimi yaptığını hatırlattı.

Pekcan, Türkiye'nin makroekonomik göstergelerindeki olumlu gelişmeler sonucunda ülke risk priminde yaşanan gerilemenin gelecek dönemde bankanın döviz kaynak maliyetlerini daha da düşüreceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Türk Eximbank önümüzdeki dönem...