01 / 05 / 2024

Türk firmaları Ürdün

Türk firmaları Ürdün

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ürdün’de Türk firmalarının müteahhitlik hizmetleri verebileceğini açıkladı.

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

ABD’de 300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. 

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türk tarımının Mavi Gücü New Holland’ın TR5 Electro Command modelinin fiyatı açıklandı. İşte 16 Eylül 2022 fiyat listesi

Türk tarımının 'Mavi Gücü' New New Holland’ın TR5 Electro Command modeli, gücü teknolojiyle harmanlayan üstün tasarımıyla tarıma yeni bir vizyon getiriyor. Çiftçinin dijital dönüşümünün öncü markası New Holland’ın TR5 Electro Command serisinin Eylül ayı fiyatları ise şöyle…

Doların yükselişi Türk şirketlerinin değerini düşürdü! O şirketi BAE satın almaya karar verdi

Dolar kurunda geçtiğimiz yıl sonundan bu yana görülen artışlar Türkiye'deki şirketlerin mali değerlerini düşürdü. Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'deki krizi fırsata çevirerek bir Türk şirketini satın almaya karar verdi. İşte detaylar..

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Azerbaycan'ın imarında Türk firmaları öncelikli olacak! 

30 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan Azerbaycan topraklarının imar süreci hız kazandı. Bu imar sürecinde ise Türk firmaları öncelikli olacak. 

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

3201 Sayılı Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Ticaret Temsilcisi Taras Kaçka yaptığı açıklamada, "Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif, ayrıca kamu sağlığı ve ulaşım alanında da Türkiye'nin tecrübesiyle ilgileniyoruz." dedi.

Libya'nın inşası için Türk firmalarına davet!

Libya Planlama Bakanı Taher Jehaimi toplam parasal değeri 16 milyar dolar olan 184 proje başlatacaklarını dile getirerek, "Türk firmalarına güveniyoruz, bel bağlıyoruz diyebilirim. Türk firmalarının bizimle gerçek bir ortak olmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Türk inşaat firmaları Libya'da zarara uğramadı!

MÜSİAD Libya Temsilcisi Murtaza Karanfil, Türk firmaların Libya'da bulunan iç karışıklık nedeniyle inşaat sektörü dışında zarara uğradığını anlattı.

Libya'da Türk inşaat şirketleri için konut potansiyeli büyük!

Türk firmalar, Libya’nın başkenti Trablus’ta 5 bin prefabrik konut inşa edecek. DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Libya'da ciddi bir konut ihtiyacı var. Türk inşaat şirketleri için orada çok ciddi bir potansiyel bulunuyor" dedi...

Türk firmaları Ürdün Haberi

Türk firmaları Ürdün


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ürdün’de Türk firmalarının müteahhitlik hizmetleri verebileceğini belirterek, Afrika’da birçok proje bulunduğunu, Türk ve Ürdünlü iş adamlarının üçüncü ülkelerde de iş birliği yapabileceğini açıkladı. 


Vardan, DEİK Türkiye-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, DEİK’in Ürdün İşadamları Derneği ile 23 yıldır süren uzun soluklu bir ilişkisi bulunduğunu ifade ederek, Ürdün İşadamları Derneği ile geçen bir yılda 3 büyük toplantı gerçekleştirildiğini dile getirdi. 


Eylül 2017 için planlanan büyük bir toplantı ile yola devam edileceğini, söz konusu toplantıda iki ülke iş insanlarının buluşacağını anlatan Vardan, "Ürdün'de Türk firmaları müteahhitlik hizmetleri verebilir. Afrika'da birçok proje var. Türk ve Ürdünlü iş adamları üçüncü ülkelerde de iş birliği yapabilir." şeklinde açıklama yaptı. 


- "Türk yatırımcılar için Ürdün giderek daha cazip...