28 / 04 / 2024

Doların yükselişi Türk şirketlerinin değerini düşürdü! O şirketi BAE satın almaya karar verdi

Doların yükselişi Türk şirketlerinin değerini düşürdü! O şirketi BAE satın almaya karar verdi

Dolar kurunda geçtiğimiz yıl sonundan bu yana görülen artışlar Türkiye'deki şirketlerin mali değerlerini düşürdü. Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'deki krizi fırsata çevirerek bir Türk şirketini satın almaya karar verdi. İşte detaylar..



Türkiye'nin ekonomik alanda attığı son adımlar doların hızla yükselmesine neden oldu. Gıda başta olmak üzere halkın temel girdilerinde yüksek enflasyon oluştu. TL dolar karşısındaki en dip seviyesini gördü. Geçtiğimiz ocak ayında Türkiye'deki yatırım fırsatlarını değerlendirmek için gelen Katar ve BAE o günlerde ‘Yatırım için harika zaman. Zayıf lira büyük fırsat’ değerlendirmesi yapmış dolar bazında değeri düşen Türk şirketlerini satın alabileceklerinin işaretini vermişti. 

İşte o beklenen adım geldi. BAE, Türk ilaç şirketi Birgi Mefar’ı satın almaya karar verdi.

Söz konusu satın almayla ilgili duyuru Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) Twitter hesabından paylaşıldı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön