12 / 05 / 2024

Doların yükselişi Türk şirketlerinin değerini düşürdü! O şirketi BAE satın almaya karar verdi

Doların yükselişi Türk şirketlerinin değerini düşürdü! O şirketi BAE satın almaya karar verdi

Dolar kurunda geçtiğimiz yıl sonundan bu yana görülen artışlar Türkiye'deki şirketlerin mali değerlerini düşürdü. Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'deki krizi fırsata çevirerek bir Türk şirketini satın almaya karar verdi. İşte detaylar..



Geçtiğimiz Ocak ayında Katar ve BAE'den gelen heyetler Türkiye'deki yatıım fırsatlarını değerlendireceklerini açıklamış zayıflayan Türk lirasının kendileri için "harika fırsatlar" sunduğunu dile getirmişti.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Türkiye’nin gidişatı nedeniyle ortaya çıkacak fırsatları değerlendirmek istediklerini söylemişti.

BAE devleti yatırım fonu olan Abu Dabi Kalkınma Holdingi’nin Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi de “TL zayıf, alım yapmak için harika bir zaman” diyerek finans, lojistik ve gıda sektörüyle ilgilendiklerini açıklamıştı. Türkiye Varlık Fonu’yla ‘birkaç fırsat’a yönelik görüşmelerin başladığını kaydeden Suwaidi’nin “bazı kenarda kalmış varlıklar var” ifadesi dikkat çekmişti.

BAE'nin satın alacağı ilaç şirketi Birgi Mefar, 1963 yılında Adnan Birgi tarafından Birgi Sanayi A.Ş.adıyla kuruldu.

Zamanla büyüyen grup, günümüzde üretim, dağıtım ve hizmet birimlerinde faaliyet gösteriyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön