04 / 05 / 2024

Türk hamamı rağbeti

Türk hamamı rağbeti

İtalya 'da en kuzeyden güneye inerken her iki dil arasında ki birbirine benzer kelimeler dikkatimizi çekiyordu. Mesela Roma İmparatorluğunda " Hamam " ın önemini anlıyorduk.

Türk Traktör görülmemiş kampanyaya imza atıyor! T540 traktör, römork ve tarım aletleri hediye ediyor! İşte detaylar

Türk tarımının öncü kuruluşu Türk Traktör, Tarlam Cepte mobil uygulamasını akıllı telefonları üzerinden indirip bilgilerini doğru şekilde giren çiftçilere T540 traktörün yanı sıra römork, manuel dümenleme kiti, pulluk, Türk Traktör bakım kiti ve New Holland maketi kazanacak. Türk Traktörün kampanya

Türk lirası hakkında duyulmamış olay! Tüm dünya bu olaya kilitlendi, yatırımcılar siz de bakın

Türk lirası hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Rusya Merkez Bankası ülkenin varlık fonunun Çin, Hindistan ve Türkiye'nin yanı sıra diğer bazı ülkelerin para birimlerine yatırım yapmayı planladığı öğrenildi.

Dolar 30 lirayı bulacak! Ünlü ekonomist Tuna Kaya açıkladı! Türk Lirası ateşe atıldı

Doların Türk Lirası karşısındaki akıbeti son derece panik yaratırken, bir dolar öngörüsü de ünlü ekonomist Tuna Kaya’dan geldi. Kaya, doların 30 liraları bulacağını söylerken, önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Dijital Türk Lirası ne zaman uygulanmaya başlanacak? İşte borsalarda yerini alacağı tarih

Dijital Türk Lirası Projesi'nın akıbeti belli oldu. Türk Lirası'nda yepyeni bir dönem başlıyor. HAVELSAN açıkladı. İşte detaylar...

Elindeki doları satıp Türk lirası yaparak faize koyanlar dikkat! Artık sona erdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsi zorunlu karşılıklara uyguladığı faiz oranını sıfıra çekerken gerçek kişilerde dövizden dönüşüme uyguladığı ilave faiz ödemesini de sonlandırdı.

Türk müteahhitlerin 2022 yurt dışı hedefi 50 milyar dolarlık proje!

Türk müteahhitler tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen yurtdışında 20 milyar dolarlık proje üretti. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Türk Hava Kurumu'nun taşınmazlarının akıbeti mecliste!

Türk Hava Kurumuna ait taşınır ve taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Alpay Antmen, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat sektörü Çin'den sonra ikinci sırada!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endonezya düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Türk şirketleri, pandemiye rağmen Endonezya'ya yatırım yapma ilgililer. İki ülke arasında özellikle inşaat alanında kamu-özel işbirliği modelini de konuştuk" dedi.

Türk inşaat şirketleri Avrupa'da gövde gösterisi yaptı!

Türk şirketleri, son dönemde ise Avrupa’da kendini gösteriyor. Ukrayna, Bulgaristan Makedonya bu ülkelerden dikkat çekenler. Anadolu Grubu, Cevahir Holding, Altınbaş Holding gibi dev firmaların yanı sıra yerel işletmeler kuran Türk girişimciler de öne çıkıyor.

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Türk hamamı rağbeti Haberi

Türk hamamı rağbeti

Roma hamamları imparatorluk dönemlerinde de halk hamamı olarak kullanılıyormuş. Romalılar yıkanmak istediklerine bu hamamlara giderek temizleniyorlarmış. Romalılar halka açık bu temizlenme mekanlarını bir yerde de sosyalleşme olarak görüyorlarmış. Roma hamamlarında kullanılan su genellikle de su kemerleri yardımıyla su kaynağından hamamlara taşınıyormuş. 

Zaman zaman yer verilen Antik Kent Pompei'yi anlatırken yağmur sularının su kemerleri ile evlere dahi nasıl taşındığını anlatmaya çalışmıştık. 


Romalılar bu hamamlara günlük ya da belirli günlerde gider ve birkaç saat burada kalırlarmış. 

Bunu da günlük hayatın bir parçası olarak görüyorlarmış. Tabii yüksek mevkilerde ki Romalılar hamama gelirken yanlarında kölelerini de getiriyorlarmış ve bu köleler hamamda sahiplerinin havlularını taşır yiyecek ikramında bulunurlarmış. Birde anlatıldığına göre bu hamamlara girilmeden önce spor yapılırmış. 

Halkın kullandığı bu umumi hamamların dışında Roma hamamları saray veya kalelerinde...