27 / 04 / 2024

Türk limanları arena

Türk limanları arena

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü, belli oranda yük ve yolcu kapasitesine sahip Türk limanlarının, uluslararası limanlarla “kardeş liman” anlaşmaları imzalanması için çalışma başlattı...

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Krasnodar Arena'ya Türk imzası!

Rusya’da bulunan ve dünyanın en lüks stadı olarak bilinen Krasnodar Arena, Türk firması Esta Construction imzası taşıyor. Stadyumun en önemli özelliği ise eksi 25 derecede, iç sıcaklığı 10 dereceye yükseltebilmesi...

Türk Telekom Arena'nın tapu sorunu çözülüyor!

Kulüp başkan yardımcısı Alaçayır: "Türk Telekom Arena üst kullanım hakkının tapuya tescilini bu hafta içinde tamamlamayı ümit ediyoruz" dedi.

Türk Telekom Arena'ya 13 milyon Dolar'lık çatı!

Spor Genel Müdürlüğü ile G.Saray arasında dava konusu olan açılır kapanır çatı davasında, 5 kişilik bilirkişi raporu hazırlandı. Türk Telekom Arena için istenilen açılır-kapanır çatı sisteminin yapılması halinde maliyeti 13 milyon dolar civarında olacak.

Dursun Türk: Hibrit çimini Adana stadı için de uygulayacağız!

Spor Genel Müdürlüğü Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, “Vodafone Arena’da uyguladığımız hibrit çimi Adana stadı için de uygulayacağız” dedi

Türk Telekom Arena metro durağı 13 Eylül'de açılacak!

Türk Telekom Arena'ya gidiş ve dönüşte büyük sıkıntı yaşayan Galatasaray Taraftarları bu çileden 13 Eylül'den itibaren kurtuluyor. Seyrantepe durağının ulaşıma açılacağı garantisi alındı.

Dursun Türk ve İbrahim İlhami Koç Vodafone Arena'da incelemelerde bulundu!

Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, inşaatı devam eden Vodafone Arena'da incelemelerde bulundu.

Dursun Türk ve İbrahim İlhami Koç Vodafone Arena'da inceleme yaptı!

Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, inşaatı devam eden Vodafone Arena'da incelemelerde bulundu.

Türkiye’nin ilk akıllı stadı Türk Telekom Arena!

Yapılan işbirliği ile Türk Telekom Arena, tüm tribünlerinde WiFi servisi verilen ve internet tabanlı dijital uygulamaların sunulacağı Türkiye’nin ilk akıllı futbol stadyumu olma özelliği taşıyacak.

Türk Telekom Arena Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olacak!

Galatasaray ve TTNET, Türk Telekom Arena’da aynı anda 52 bin kişiye kablosuz internet (Wi-Fi) hizmeti vermek için el sıkıştı. 2.8 milyon liraya mal olacak projeyle, Türk Telekom Arena Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olacak.

Galatasaray TT Arena'nın çıkış tünelini kömür karası yapıyor!

Galatasaray Kulübü, Kayseri Erciyesspor ile oynayacakları maçta Türk Telekom Arena'nın çıkış tünelini Soma'da kaybettiğimiz yurttaşlarımıza ithafen yeniden düzenledi. Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle...

Türk limanlarının konteyner yük hacmi yüzde 11 arttı!

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, Türk limanlarında yılın ilk çeyreğinde elleçlenen konteyner yük hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 2 milyon 31 bin TEU oldu.

Nurol Life Türk Telekom Arena’nın yanı başında yükseliyor!

Nurol, 2.5 yılda 3’üncü projesi için Seyrantepe’yi seçti. Türk Telekom Arena Stadı’nın yanındaki parselde inşaatına başlanan ‘Nurol Life’ projesi satışa çıktı. Nurol GYO imzalı proje 252 metre yükselecek...

Türk limanları arena Haberi

Türk limanları arena

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türk limanları ile deniz ticaret trafiğinin yoğun olduğu ya da ikili ticaret ilişkilerinin artırılması istenen limanlar arasında kardeş liman mutabakat muhtıraları imzalayan Genel Müdürlük, bu uygulamayla limanlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı, yatırım ve finans konularında işbirliği, teknik destek ve yardım ortaklığı, liman teçhizatlarının bakım tutumlarında işbirliği, düzenli hat kurulması gibi konuları imza altına aldı.


Türkiye, ilk defa 2009 yılında İstanbul Marport limanı ile İskenderiye limanı arasında kardeş liman mutabakat muhtırası imzaladı. Söz konusu muhtıranın imzalanmasıyla başlayan süreç, bugün itibariyle 7 limanın yaptığı mutabakat zaptlarıyla devam etti. 



- Kardeş Limanlar Paylaşım Platformu 



Yeni ve ilave kardeş liman anlaşmaları yapılması konusunda faaliyetlerini hızlandıran Genel Müdürlük, deniz ticaretinin artması için Türkiye limanlarının diğer ülke limanlarıyla uluslararası anlamda bir iletişim...