28 / 04 / 2024

Nurol Life Türk Telekom Arena’nın yanı başında yükseliyor!

Nurol Life Türk Telekom Arena’nın yanı başında yükseliyor!

Nurol, 2.5 yılda 3’üncü projesi için Seyrantepe’yi seçti. Türk Telekom Arena Stadı’nın yanındaki parselde inşaatına başlanan ‘Nurol Life’ projesi satışa çıktı. Nurol GYO imzalı proje 252 metre yükselecek...




Nurol, 2.5 yılda 3’üncü projesi için Seyrantepe’yi seçti.


TÜRK Telekom Arena Stadı’nın yanındaki parselde inşaatına başlanan ‘Nurol Life’ projesi satışa çıktı. Nurol GYO imzalı proje 252 metre yükselecek.


NUROL Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) 2.5 yılda 3’üncü projesini satışa çıkardı. Şirket, Basın Ekspres ve Çağlayan’dan sonra Seyrantepe’yi seçti. 50 katlı kule için 250 milyon dolar yatırım yapan şirket, Türk Telekom Arena Stadı yanındaki projesinde 502 konut ve 50 daire tasarladı. 9 bin 525 metrekare arazide yükselen projede konutlar kule kısmında, ticari birimler de baza bölümünde yer alıyor. Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, hayata geçirdikleri tüm projelerde ön araştırma yaptıklarını ve ulaşımı kolay noktaları tercih ettiklerini söyledi.


LOCA YOK REZİDANS VAR


Aykaç şöyle konuştu: “Nurol Life, Seyrantepe’de Tem Otoyolu’nun yanında metroya yürüme mesafesinde konumlanıyor. Seyrantepe kentsel dönüşümün en iyi tasarlandığı alanların başında geliyor. Kağıthane deresinin ıslahına başlanması bölgeye değer katacak. Şişli Etfal Hastanesi’nin bölgeye taşınması ve yeni yapılan büyük konut projeleri ile Seyrantepe farklı bir noktaya geliyor. Fanatik Galatasaray taraftarları proje ilgi gösterecektir. Galatasaraylılara yaptığımız tanıtımda locanız olmayabilir ama rezidansınız var diyoruz” şeklinde konuştu.  


2017’DE TESLİM EDİLECEK


Yatırım amaçlı ev alacakları ile yeni evli ya da tek çocuklu ailelere hitap eden projede dairelerin yüzde 90’ı 1+1 ve 2+1 olarak tasarladı. Büyüklükleri 62 ile 294 metrekare arasında değişen rezidans dairelerin metrekare satış fiyatı 2 bin 800 dolar ile 4 bin 700 dolar arasında değişiyor. 3 günlük ön talep toplama sürecinde 90 talep alan projede kurdaki dalgalanmadan etkilenmemek isteyenler için fiyatlar TL olarak da değiştiriliyor. Kişiye özel ödeme planı yapılan projenin 2017 yılın ilk 3 ayında tamamlanması hedefleniyor. Nurol Life ruhsatını 2012 yılında aldığı için değişen KDV sisteminden etkilenmiyor ve konutlar yüzde 1 KDV oranı ile satılıyor.


Tavanlar 4 metre


TÜM projelerin rezidans diye anılmasını eleştiren Musa Aykaç, “Her projeye rezidans denilmesiyle bu isim kirlendi. Rezidansın belli kriterleri vardır” dedi. Sosyal alanlar ve verilen hizmetlerle rezidans projesi hayata geçirdiklerine dikkat çeken Aykaç, sektör genelinde 2.80 metre olan tavan yüksekliğini projelerinde 4 metre olarak uyguladıklarını kaydetti. Aykaç, projedeki ofislerde ise 4.25 metre tavan yüksekliği planladıklarını kaydetti.


Geleneksel malzeme


NUROL Life projesinin mimarı Hakan Kıran, mekanik değil, yaşayan bir proje yaptıklarını söyledi. Geleneksel malzemelere öncelik verdiklerini ve cephede taş kaplama uyguladıklarını belirten Kıran, “Binadaki tüm birimleri doğal havalandırmaya uygun olarak planladık” dedi. Proje sakinlerinin bina içinde zaman kaybetmemesi için tek kulede 27 asansöre yer verilirken, sosyal alanlarda güneşlenme alanları, açık havuz, yeşil konseptli iç avlu ve spor merkezi yer alıyor.



Hürriyet


Geri Dön