17 / 06 / 2024

türk mimarisi motifleri

türk mimarisi motifleri

Belediyeden yapılan açıklamada göre geleneksel mimari ilçenin her köşesinde uygulanmaya çalışıldı. İlçe sakinlerinin memnuniyetle karşılandığı geleneksel mimarinin etkisi ile ilçenin silueti değişiyor.

Meghan Markle yeni evi için Türk motifleri istedi!

Dört yıl önce İstanbul'da Soho House isimli otelde kalan Meghan Markle, yeni evlerinin de bu otele benzemesini istedi. Markle, duvarlarda Türk motiflerinin kullanılmasını istedi.

Ankara Pursaklar'da yapılara türk mimarisi motifleri uygulanıyor!

Belediyeden yapılan açıklamada göre geleneksel mimari ilçenin her köşesinde uygulanmaya çalışıldı. İlçe sakinlerinin memnuniyetle karşılandığı geleneksel mimarinin etkisi ile ilçenin silueti değişiyor.

Mimar Stephan Braunfels: Geleneksel Türk mimarisi büyüleyici!

Ankara Marka Festivali’nin yabancı konuşmacılarından Alman Mimar Prof. Stephan Braunfels, Geleneksel Türk mimarisini büyüleyici bulduğunu vurgulayan Braunfels, "Modern Türk yapılaşması için cumbalar çok önemli” dedi.

TOKİ'den Dilovası'na Türk Evi Mimarisi!

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası'nda yöresel mimariden esinlenilerek projelendirdiği geleneksel ve modern mimariyi çağrıştıran Türk Evi mimarisini taşıyan 915 konutluk projeyi hayata geçiriyor.

Viyana'da Türk Mimarisi konferansı verildi!

"Selçuklu'dan Günümüze Türk Mimarisi” projesinin ilk konferansı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirildi. Erich Lehner, "Orta Asya’daki Türk Mimarisi" üzerine sunumunu gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türk İslam tarzı yansıtılıyor!

Külliye kapsamında yer alacak cami ve kongre merkezinin inşaatlarına başlandı. Türk - İslam mimarisi tarzında inşa edilmesi planlanan Külliye'nin iç dizaynında Türk el sanatları kullanılacak.

TBMM Başbakanlık Resmi Konutu'na Türk mimarisi imzası!

TBMM Başkanlık Resmi Konutu kullanılmaya hazır. Konutun giriş holündeki İznik çinisi süslemesinde, Kaşgarlı Mahmud'un " Divanü Lugati't Türk " kitabının içinde bulunan dünya haritası yer alıyor...

Finans Merkezine Türk mimarisi damga vuracak!

Türk mimarisine uygun konutlar inşa etmeye hazırlanan TOKİ, Ataşehirde kurulacak İstanbul Finans Merkezinin de Türk mimarisinden esintiler taşımasına özen gösterecek

Türk mimarisinin son yıllardaki en güzel örneği apartman!

Beğensek de beğenmesek de bundan yıllar sonra yazılacak metinlerde Türkiye 'nin sivil mimarlık tarihini apartmanlar oluşturacak ve hatta belki geleneksel Türk mimarisi diye anılacak bu yapılar. Buna rağmen hemen hemen hiçbir mimarlık okulunda apartman tas

Türk Telekom Arena'yı Erensan ısıtacak!

Erensan firması, Galatasaray'ın Seyrantepe'de inşa edilen yeni stadı Türk Telekom Arena'nın ısıtma kazanları için anlaşma imzaladı

Türk Telekom Arena, 29 Ekim'de tamamlanacak!

29 Ekim 2010 tarihinde tamamlanması öngörülen Türk Telekom Arena'nın inşaatında önemli aşama kaydedildi

Türk Telekom Arena'nın son durumu yarın konuşulacak

Yapımı devam eden Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın son durumu hakkında yarın basın toplantısı düzenlenecek

Hadassa Üniversite Hastanesi, Türk inşaatçıları övdü

Hadassa Üniversite Hastanesinin yönetimi, yaklaşık 1,5 yıldır Kardiyoloji bölümü ek binalarının inşaatında çalışan Türk işçileri övdü

türk mimarisi motifleri Haberi

türk mimarisi motifleri

Geleneksel Türk mimarisine uygun inşa edilen Şehit Salim Akgül Parkı, şehir merkezine nefes aldırıyor. Hem protokol yolundaki görünümü hem de içerisinde bulundurduğu amfi tiyatro, saat kulesi, İyisu Çeşmesi, havuz, dükkan ve banklarla huzur veriyor.


Osmanlı Devleti'nden günümüze şehirlerin simgesi olan saat kuleleri hem Pursaklar merkezde hem de Saray Mahallesi'nde halka hizmet veriyor.


Pursaklar merkezde bulunan saat kulesi aynı zamanda ilçenin simgesi olan İyisu Çeşmesini bünyesinde barındırıyor. Saray Mahallesi’ndeki saat kulesi ise içeresinde Dede Torun Evi olarak hizmet verip, kuşakları buluşturuyor.


Parkalar verilen isimlerin genç nesil tarafından da tanınması için künye bilgilerinin bulunduğu tabelalar astıran Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Şehit Salim Akgül Parkına kırmızı beyaz renklerden oluşan yeni bir künye hazırlattı.


Şehit Komando Çavuş Salim Akgül adına yapılan tabelada doğum tarihi ve doğum...