02 / 05 / 2024

Türk mobilyası

Türk mobilyası

İİB Yönetim Kurulu Başkanı Güleç: "Türk mobilyası son 15 yılda büyük başarılara imza attı. 2023'te dünya ticaretinden en az yüzde 1,5 pay alma hedefimiz var" şeklinde ifadelerde bulundu.

Ekonomi Bakanlığı'ndan mobilya sektörüne yüzde 75 teşvik desteği!

Mobilya sektörü son iki yılda ihracatta yüzde 20 büyüme gösterirken 2012 yılı içerisinde ise ihracatta 2 milyar dolar sınırının geçmesi hedefleniyor. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nün verdiği yüzde 75'lik teşvik desteği bunda en büyük pay sahi

Dünya sarayları ve şatolar Türk mobilyasıyla döşeniyor!

Kalitesini dünyaya ispatlayan Türk mobilya üreticileri, Ortadoğu ülkelerinde kralların evlerini veya Avrupalı lordların şatolarını döşüyor. Bir Türk firması, Katar kraliyet ailesinin evine 1.5 milyon dolarlık mobilya satışı yaptı.

İsviçre sokakları Türk çözümüyle akıllanacak!

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen "dünyanın ilk ve tek modüler yapıdaki akıllı şehir mobilyası" Ekin Spotter için ilk sipariş İsviçre'den alındı.

Katar'da ilk tercih Türk mobilyası!

''MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Katar'da Türk mobilyasına gösterilen ilginin arttığını vurgulayarak, "Şu anda Katar'daki lüks otel ve rezidanslarda, bütün projelerde artık birinci tercih Türk mobilyasıdır." dedi.

Türk mobilyacılar Köln'deki mobilya fuarından umutlu!

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen mobilya fuarı hakkında Türk firmalarının temsilcileri, Türk mobilyasının "hesaplı" olan imajını "yüksek kaliteli" olarak değiştirmeyi hedefliyor.

Türk mobilyası 2023 hedefine ilerliyor!

İİB Yönetim Kurulu Başkanı Güleç: "Türk mobilyası son 15 yılda büyük başarılara imza attı. 2023'te dünya ticaretinden en az yüzde 1,5 pay alma hedefimiz var" şeklinde ifadelerde bulundu.

Mobilya ihracatına Türk dizisi dopingi!

MOBSAD Başkanı Bostan: "Türk dizilerinin Orta Doğu dünyasında büyük rağbet görmesi, bu dizilerde kullandığımız mobilyaları, yani Türk mobilyasını tanıtmamıza imkan veriyor" dedi.

MOBSAD toplantısıyla Türk mobilyasının dünyadaki konumu değerlendirildi!

Mobilya sektörüne yön veren MOBSAD (Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği), 6 Ağustos Perşembe günü saat 10.00’da InterContinental Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Türk mobilyasının dünyadaki konumunu mercek altına aldı.

Türkiye'de yatırım yapan Araplar'ın gözü Türk mobilyasında!

MASKO, katıldığı Dubai Fuarı’nda Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapan Araplar’ın yoğun ilgisiyle karşılaştı. MASKO Başkanı Selahattin Erdoğan, Ortadoğulu zenginlerin Türk mobilyası almak için bağlantılar kurduğunu anlattı.

Turquality Projesi ile Türk mobilyası Milano'da tanıtılıyor!

İtalyan modasının mobilya simgesi haline gelen Salone Internazionale del Mobile Fuarı, Türk mobilyacılarına da evsahipliği yapıyor. Milano'da düzenlenen mobilya tasarım haftasında ilk kez Turquality Projesi ile Türk mobilyası tanıtılıyor.

Global Warehouse ilk Türk dış mekan mobilya markası olmayı hedefliyor!

2008 yılında Türkiye'de faaliyete geçen yüzde yüz yerli Global Warehouse (GW) mobilya mazağası Genel Müdürü Arda Kilit, hedeflerinin dünya çapında ilk Türk dış mekan mobilyası olmak olduğunu söyledi..

Kenyalıların tercihi türk mobilyası!

Türkiye’nin önde gelen ev, mutfak ve ofis mobilyası üreticisi firmaların ürünleri, Kenya’nın başkenti Nairobi’de Intercontinental Oteli’nin Mara Salonu’nda teşhir edildi

Hadassa Üniversite Hastanesi, Türk inşaatçıları övdü

Hadassa Üniversite Hastanesinin yönetimi, yaklaşık 1,5 yıldır Kardiyoloji bölümü ek binalarının inşaatında çalışan Türk işçileri övdü

Türk Telekom 15 TL'ye 24 saat ev güvenlik hizmeti veriyor

Türk Telekom farklı sektörlere el attı, firma ayda 15 TL'ye 24 saat ev güvenlik hizmeti de veriyor

Türk mobilyası Haberi

Türk mobilyası

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (İİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, Türk mobilya sektörünün son 15 yılda büyük başarılara imza attığını belirterek, "2023 hedefimiz dünyada ilk 5 mobilya ihracatçısı arasında yer almaktır." dedi.


Almanya'nın Köln kentinde devam eden IMM Köln Uluslararası Mobilya Fuarında, AA muhabirine açıklamada bulunan Güleç, Türk mobilya sektörünün son 15 yılda dünya mobilya ihracatı sıralamasında 23'üncülükten 12'nciliğe yükseldiğini, en çok ihracat yapılan ülkelerin ise Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD gibi önemli ülkeler olduğunu kaydetti.


Köln'de her yıl düzenlenen bu fuarın alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olduğunu aktaran Güleç, "Buradaki birinci hedefimiz Türkiye'nin bir mobilya ülkesi olduğu imajını vermek. İkinci önemli hedefimiz Türkiye'nin aslında firmalarının kalitesini, teknolojisini, yeniliklerini, tasarımda ne kadar büyüdüklerini ve Türkiye'nin bütün...