11 / 05 / 2024

türk müteahhit arap baharı

türk müteahhit arap baharı

Arap Baharı'yla meydana gelen devrim hareketlerinin Libya'ya da sıçramasıyla 1.3 milyar dolarlık hak ediş, makine ve ekipman zararı oluşan Türk müteahhitleri güvenlik sorunu ve kötü ekonomisi olan Afrika'da riski göze almaya başladı...

Türk müteahhitlere Birleşik Arap Emirlikleri yolu açıldı!

TMB tarafından hazırlanan 2022 Nisan raporuna göre, Birleşik Arap Emirlikleri Türk müteahhitler ile çalışmak istiyor. İşte inşaat sektörünün Nisan 2022 karnesi...

Türk müteahhitler Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türk müteahhitlerin Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendiğini belirtti.

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Slovenya inşaat sektörüne Türk müteahhit imzası!

Slovenya inşaat sektöründe Türk şirketleri için önemli ülkelerden biri.  Yapı Merkezi, Cengiz Holding, Özaltın Grubu gibi inşaat devleri, ülkenin en büyük ölçekteki müteahhitlik işlerini kazanıyor. 

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!

Dünyanın her yerinde Türk müteahhite iş olduğunu söyleyen Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada “Türk müteahhit dünyaya açılarak hem iş hacmini genişletir hem de döviz getirir” diye konuştu.

Türk müteahhitler 127 ülkede 400 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün 127 farklı ülkede, 10 binden fazla sayıda ve 400 milyar doların üzerinde proje üstlendi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu ülkeler arasında Endonezya'nın yer almadığını, Türk müteahhit ve müşavir firmalarının bu ülkede daha çok yer almasını beklediklerini belirtti.

Türk müteahhitlere Moldova'da güven tam!

DEİK Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit firmalarının Moldova'da gerçekleştirdikleri projelerde kaliteli ve zamanında iş yapma konusundaki bilinirlikleri ve güvenirlikleri yüksek" dedi...

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...

Avrasya pazarına Türk müteahhit damgası!

2018'de yurt dışında 19,4 milyar dolarlık proje üstlenen Türk müteahhitleri bu projelerin yüzde 46'sını Avrasya bölgesinde hayata geçirdi.

Türk müteahhitlerinin gözü 4 ülkede!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan, bugünkü yazısında Türk müteahhitlik firmalarının Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerdeki faaliyetlerini değerlendirdi. İşte o haber..

Türk müteahhitleri Erbil'den çıkıyor!

Kuzey Irak'ta bir ay sonra yapılması planlanan referandum Türk şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını etkiledi. Arap Baharı öncesine kadar bin 500 Türk şirketinin yatırım yaptığı Erbil'de Türk müteahhitleri 30 milyar doları aşkın yatırımı hayata geçirdi.

türk müteahhit arap baharı Haberi

türk müteahhit arap baharı

Arap Baharı ve Libya'daki olaylar neticesinde müteahhitlerin para kaptırmalarının, risk alma konusunda geri adım attırmadığına dikkat çeken Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Emin Sazak, "Firmalarımız Sahra altına yöneldi. Siyasi istikrarın olmadığı, güvenlik problemi olan ve ekonomileri iyi olmayan bu ülkelerden şimdiye kadar uzak duruyorduk. Proje kredileri alan müteahhitlerin iştahı kabardı ama buralarda hâlâ risk var" diye konuştu.


Türk müteahhitlerin risk iştahlarının çok yüksek olduğunu belirten Sazak, "Yurtdışına açılmış Batı müteahhitleri bizim coğrafyada yaşasalar evlerinden dışarı çıkamazlardı. Ama bizim girişimcimiz bazı ülkelerdeki karışıklıkları göz ardı edebilecek kadar cesur olabiliyor" dedi. 


1.3 MİLYAR DOLARLIK ZARAR 

Bunun negatif etkisini Libya'da çok ağır biçimde yaşadıklarını, müteahhitlerin 1.3 milyar dolarlık zararı olduğunu ifade eden Sazak, paranın alınacağını ancak şu anda karşılarında resmi bir otoritenin bulunmadığını ifade etti. 

Türkiye'de sektördeki...