06 / 05 / 2024

türk müteahhitlerinin bahreyn projeleri

türk müteahhitlerinin bahreyn projeleri

Türkiye-Bahreyn İş Konseyi Başkanı Barman: "Bahreyn'de yaptığımız görüşmelerde bir süredir beklediğimiz, Türk firmalarının üstlenmesini istediğimiz 20 bin konutun müjdesini aldık" dedi.

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Türk müteahhitlerinin yurt dışı işleri azaldı mı?

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk işçi sayısındaki azalmanın temelinde çalışma mevzuatı kapsamında karşılaşılan sorunlar yattığını söyledi...

Türk müteahhitleri Senegal'e yatırım yapıyor!

Senegal'de çıkan Africa Industrie dergisinin şubat sayısında Türk müteahhitlerinin hayata geçirdiği projeler ve yatırımlar anlatıldı.

Türk müteahhitlerin efsana pazarı Libya geri dönüyor!

Türk müteahhitlerinin 1972 yılında uluslararası pazara adım attıkları ilk ülke Libya, yaşanan iç karışıklıklardan sonra yeniden Türkiye Müteahhitler Birliği’nin kapısını çaldı.

Türk müteahhitleri 122 ülkede 372 milyar dolarlık proje üstlendi!

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki PepsiCo Fabrikası'nın resmi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk müteahhitlerinin 122 ülkede 372 milyar dolarlık proje üstlendiğini açıkladı.

THY Afrika'ya bağlayınca Türk müteahhitlerinin projeleri 84 kat arttı!

Türk müteahhitlerinin Afrika'da üstlendiği projelerin toplamı 64 milyar doları aşarken, bu artışın en başta gelen nedenlerinden biri de THY´nin Afrika'da 35 ülkede 53 kente uçması oldu....

Türk müteahhitler Afrika pazarına açılacak!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı kapılarını açtı. Fuarda konuşan MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, Türk müteahhitlerinin Afrika pazarına açılacağını açıkladı.

Türk müteahhitleri yurt dışında 370 milyar dolarlık iş yaptı!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışında hayata geçirdikleri yatırımları anlattı. Yenigün, Türk müteahhitlerinin yurt dışında 370 milyar dolarlık iş yaptığını söyledi.

Türk müteahhitleri 366,5 milyar dolarlık proje inşa etti!

Türk müteahhitlerinin yurt dışında bugüne kadar üstlendiği projelerin toplam bedeli haziran ayı itibarıyla 366,5 milyar dolara ulaştı. Bu yılın ilk yarısında alınan işlerin tutarı 9,2 milyar doları buldu.

Türk müteahhitler Irak'ı yeniden inşa ediyor!

Irak, Körfez Savaşı'nda aldığı yaraları Türk müteahhitlerinin de katkısıyla sarıyor. Türk müteahhitlik firmaları 2003 yılından bugüne kadar 900'e yakın projeyi üstlendi.

Türk müteahhitlerinin gözü 4 ülkede!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan, bugünkü yazısında Türk müteahhitlik firmalarının Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerdeki faaliyetlerini değerlendirdi. İşte o haber..

Türk müteahhitler dünyada bir marka!

Türk müteahhitlerinin dünyada marka olduğunu belirten Taca İnşaat’ın patronu Tayyar Akkurt, “Hem ürün kalitesi hem de zaman açısından bizim üzerimize yok. Bir de Eximbank’ın desteği ile gidersek, alamayacağımız iş yok. Ülkemize ciddi döviz kazandırırız” şeklinde konuştu.

Türk müteahhitlerden Bahreyn'e 20 bin konut!

Türkiye-Bahreyn İş Konseyi Başkanı Barman: "Bahreyn'de yaptığımız görüşmelerde bir süredir beklediğimiz, Türk firmalarının üstlenmesini istediğimiz 20 bin konutun müjdesini aldık" dedi.

türk müteahhitlerinin bahreyn projeleri Haberi

türk müteahhitlerinin bahreyn projeleri

Türk müteahhitler, Bahreyn'de "dev bir şehir" inşa etmeye hazırlanıyor.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Bahreyn İş Konseyi Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEİK'in başlattığı "Yatırım ve Yatırımcıyı Bilgilendirme Seferi" kapsamında 15 kişilik iş heyetiyle Bahreyn'i ziyaret ettiklerini, bu ülkede 50'ye yakın üst düzey yatırımcı ve yönetici ile görüştüklerini anlattı. 


Barman, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrası ekonomik istikrarın sürdüğünü belirtmek amacıyla yaptıkları ziyaret kapsamında ilgili muhataplar, düşünce kuruluşları, fikir önderleri, medya temsilcileri ve iş ortakları ile yüz yüze görüştüklerini, iş adamlarını yatırım için Türkiye'ye davet ettiklerini bildirdi.


Görüşmelerde Türkiye ekonomisinin gücü ve hükümetin ekonomik istikrar için aldığı önlemlere dikkati çektiklerini ifade eden Barman, Bahreyn İskan Bakanı Basim Bin Yakup El Hamer ile gerçekleştirdikleri görüşmede Türk müteahhitler için bir müjde...