14 / 05 / 2024

Türk Rus boru hattı

Türk Rus boru hattı

Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Türkiye'den geçmesi planlanan yeni doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili, "Daha fazlası için hazırız. Bu proje aralık ayında başladı.

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Bitlisli Türk iş insanı Muhsin Bayrak’tan Chelsea’ye servet!

Ukrayna ile Rusya arasındaki krizin savaşa dönüşmesinin ardından Rus milyarder Abromovich’in sahibi olduğu Premier Lig devi Chelsea’ye Türk iş insanı Muhsin Bayrak talip oldu. Bayrak’ın Chelsea için servet teklif ettiği öğrenildi.

Türk müteahhitleri Avrupa’ya yöneldi!

Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’da birçok ülke ile yaşanan siyasi sorunlar ve iç karışıklıklar, Rus ekonomisindeki sıkıntılar, Türk müteahhitlerini Avrupa’ya yönlendirdi. Özellikle Cengiz Holding, kara ve demiryolu ile birlikte tünel ihaleleriyle gündemde olan Slovenya’da projeler hayata geçiriyor.

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Türk Akımı için 340 milyon euroluk anlaşma!

İngiliz enerji şirketi Petrofac ile Gazprom'un iştiraki South Stream Transport BV arasında Türk Akımı doğalgaz boru hattının geliştirmesi amacıyla 340 milyon euroluk yatırım sözleşmesi imzalandı

Türk Akımı'nda inşaat başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Türk Akımı projesinde deniz kısmı için boru hattı inşaatının başladığını açıkladı.

Türk Akımı'nda inşaat bu yaz başlayacak!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Türk Akımı projesinde boru hattının inşasına bu yaz başlayacağı bildirildi.

Türk Akımı'nın arazisi için şirket atanacak!

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi kapsamında gerekli arazi edinimi çalışmalarını yürütmek üzere bir kamu kuruluşu, arazi hakları kuruluşu olarak atanacak. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türk müteahhitler için Rusya'da proje yasağı kalkacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye ile Rusya arasındaki krizinden sonra projelerin durduğunu hatırlatarak Rusya'daki yasağın kalkması konusunda ümitli olduklarını söyledi. Yenigün, Türk müteahhitlerin Rus pazarını yakında tanıdığını belirtti.

Türk Akımı inşaatı yılın ikinci yarısında başlıyor!

Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi Oleg Aksyutin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin inşaatının ikinci yarısında başlayacağını açıkladı.

Gazprom, Türk Akımı'nın ikinci hattı için Allseas ile anlaştı!

Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ikinci hattın inşa edilmesi için anlaşma sağlandı.

Kadir Albayrak'a Türk Akımı bilgilendirmesi!

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin Deniz ve Kıyıköy bağlantısından sorumlu şirket yetkilileri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı proje hakkında bilgilendirdi

Türk Rus boru hattı Haberi

Türk Rus boru hattı


Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Türkiye'den geçmesi planlanan yeni doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili, "Daha fazlası için hazırız. Bu proje aralık ayında başladı. İlk yıl bu proje üzerinde çalışılacaktır" dedi. Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda (WEF) sorularını cevaplayan Gorkov, Türkiye'de 3. havalimanı, Akkuyu nükleer santrali başta olmak üzere çok sayıda dev projeyi finanse ettiklerini vurguladı. 


"DAHA FAZLASI İÇİN HAZIRIZ" 


Türkiye'deki iştirakleri Denizbank'ın halka arzını düşünmediklerini belirten Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Türkiye'den geçmesi planlanan doğalgaz boru hattının finansmanıyla ilgilendiklerini açıkladı. Gorkov, kasım ayında Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyaretinde gündeme gelen ve Türkiye üzerinden geçmesi planlanan 63 milyar metreküp kapasitede yeni bir boru hattı inşasının finansmanına ilişkin soruya, "Daha fazlası için hazırız. Bu...