05 / 05 / 2024

Türk turizmcilerin iran yatırımları

Türk turizmcilerin iran yatırımları

Türkiye ile İran arasında imzalanan 4. Turizm İşbirliği Teknik Komitesi Toplantısı Protokolü'ne göre, Türk yatırımcılar İran'ın Tahran, İsfahan, Şiraz, Tebriz ve Maşhad bölgelerinde en az 10 otel yapacak.

Türk gayrimenkul firmaları 10 bin hazır konutla İran pazarında!

İstanbul, Trabzon, Bursa, Kocaeli ve Antalya'dan 6. Tahran Uluslararası Emlak Fuarı'na 10 bin hazır konut ile katılan Türk firmaları, İranlılara konut satışının artmasını bekliyor.

Türk çeliğine İran tehdidi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada İran'ın son yıllarda hızla artan çelik üretimi ve devlet destekli düşük fiyatlarının Türk çelik üreticilerini tehdit etmeye başladığını söyledi.

İran'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, Türk inşaat şirketlerini İran'a yatırım yapmaya davet etti. İran'daki inşaat projelerinde Türk müteahhitleri imzası olacak.

İran'dan Türk müteahhitlere davet!

İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, Türk müteahhitlerini İran'daki inşaat projelerine yatırım yapmaya davet etti

Türk yatırımcılar İran'da otel inşa edecek!

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Esger Monsan yaptığı açıklamada Türk yatırımcıların İran'da 10 otel inşa edeceğini söyledi.

Türk turizmciler dünyaya açılıyor!

Türk turizmcilerin son dönemdeki politikası, riskleri bölmek üzere yurtdışına açılmak oldu. Rixos'tan Limak'a, Irak'tan Maldivler'e kadar 22 turizm grubunun farklı coğrafyalarda halen 50 oteli bulunuyor.

İran'daki Saba ticari binasını Türk inşaat firması yapacak!

İran Sosyal Güvenlik Yatırım Firması ve Türkiye'den iki özel şirket arasında 95 milyon dolar değerinde 3 anlaşma imzalandı. 70 milyon dolarlık Saba ticari binası Türk inşaat firması tarafından inşa edilecek.

Türk şirketleri İran’da 3 yılda 500 mağaza açacak!

İran pazarına girmeye hazırlanan 20 Türk markası 2019 yılına kadar 500 mağaza açacak. İran’da Türk markası 50’yi aşacak, 1000 satış noktasına ulaşılacak.

Türk mobilya sektörünün İran ihracatı hızlanacak!

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

İran, Türk inşaat şirketlerine fırsatlar oluşturuyor!

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, uluslararası yaptırımlar sonrasında tekrar açılan İran pazarında inşaat sektörünün geri kaldığını belirterek Türk inşaat şirketlerine fırsatlar oluşturacağını belirtti.

Türk enerji şirketleri İran’da santral yapacak!

Huşeng Felahetiyan, İran’a yönelik ambargoların kaldırılmasının ardından Türk enerji sektöründen İran’a yoğun ilgi olduğunu söylerken, “Önümüzdeki günlerde İran’da 5 bin megavatlık santral yapılması için anlaşma imzalayacaklarını söyledi.

İran Global Türk Ticaret Merkezi Ağustos'ta açılacak!

Türkiye’nin yurt dışına açmayı planladığı ticaret merkezlerinden ilki İran’da açılacak. Ağustos'ta hizmete alınması planlanan Tahran-Garadj yolu üzerindeki Global Türk Ticaret Merkezi'nde yer almak isteyen firmalar Haziran sonuna kadar başvurabilecek.

Türk yatırımcılar İran’da en az 10 otel inşa edecek!

Türkiye ile İran arasında imzalanan 4. Turizm İşbirliği Teknik Komitesi Toplantısı Protokolü'ne göre, Türk yatırımcılar İran'ın Tahran, İsfahan, Şiraz, Tebriz ve Maşhad bölgelerinde en az 10 otel yapacak.

Türk turizmcilerin iran yatırımları Haberi

Türk turizmcilerin iran yatırımları

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve beraberindeki heyetin İran’a gerçekleştirdikleri çalışma ziyaretinde imzalanan protokole göre Türk yatırımcılar İran’da en az 10 otel yapacak, İran’dan Türkiye’ye gelen turist sayısını artırmak için iki ülke arasındaki uçak seferleri artırılacak.


Turizm Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Tahran’da İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer ile Türk turizm sektör temsilcileri ise İranlı sektör temsilcileriyle yatırım ve işbirliği olanaklarını görüştü.Görüşmelerin ardından iki ülke arasında 4. Turizm İşbirliği Teknik Komitesi Toplantısı Protokolü imzalandı.Protokole göre Türk yatırımcılar Tahran, İsfahan, Şiraz, Tebriz ve Maşhad’da en az 10 otel yapacak ve Türk yatırımcılar turizmdeki deneyimlerini İran’la paylaşacak. İki ülke turizm yatırımları konusunda teşvikler ve seyahat acenteleri ile tur operatörlerine kolaylıklar sağlayacak.İran’dan gelen charter ve tarifeli uçuş...